Politiek,  Stadsnieuws

Bewoners van het Dr. De Visserplein stappen wederom naar de rechter

Persbericht

Waar is het geld?
Bewoners van het Dr. De Visserplein stappen wederom naar de rechter. Ditmaal, omdat de gemeente weigert na 2 WOB (Wet Openbaar Bestuur) verzoeken, inzicht te geven hoe subsidiegeld besteed is, welke in het kader van het Grote Steden beleid was aangevraagd en waar 600.000 Euro voor het plein was vrijgemaakt/toegekend.


Opknappen Keizerstraat
Het geld, dat mede was aangevraagd om maatregelen in het kader van de opknapplannen Keizerstraat te kunnen financieren, is nooit opgemaakt en een bedrag van ongeveer 300.000 Euro, wat bestemd was voor het plein, is sindsdien verdwenen. Bewoners willen weten waarom dat geld niet aan het plein is besteed, waar het heen is gegaan en of dit wel mocht volgens de subsidievoorwaarden vanuit Brussel.

Wet Openbaar Bestuur
In een WOB-verzoek aan de gemeente hadden de bewoners gevraagd inzage te geven en alle dossiers aan te leveren welke met het subsidiebedrag te maken hadden. Ook de voorwaarden vanuit Brussel hierover willen de bewoners inzien. De Gemeente heeft echter niet gereageerd op het verzoek zodat de bewoners nu de rechter inschakelen om alsnog aan deze gegevens te komen.

Belangrijk
Voor de bewoners is het belangrijk te weten waar en waarom die centen niet aan het plein besteed zijn. Volgens de bewoners sloot deze subsidie namelijk naadloos aan bij de oorspronkelijke wens om het voormalig schoolgebouw te slopen en er een groot plein van te maken. De bewoners willen dit dossier meenemen in hun gang naar de Raad van State, om alsnog sloop van het voormalige schoolgebouw te bewerkstelligen en de omstreden bouwwerkzaamheden, welke nu plaatsvinden, te  laten stoppen.Please follow and like us:

4 reacties

 • Elyass

  Hebben de bewoners de bewoners de gemeente in gebreke gesteld, na dat WOB verzoek?
  Dat moeten ze namelijk doen, waarna de gemeente binnen 2 weken moet reageren en anders kost het ze geld.

 • Ton

  Dat is nou zo fijn met die overheid.
  Zelf brieven en verzoeken eindeloos laten liggen, maar als jezelf 1 dag te laat bent wel formeel de regeltjes hanteren.

 • Si-iS

  Even een hele platte opmerking. Als je genaaid wordt, dan ook zoenen. Oftewel de bewoners zijn weer eens de klos.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.