Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Belang van draagvlakDe gemeente Den Haag probeert tegenwoordig met succes draagvlak te creëren voor diverse zaken. Ons stadsbestuur heeft zijn lesje geleerd: draagvlak zorgt ervoor, dat mensen zien dat ook naar hun wordt geluisterd, dat bij nieuwe projecten ook hun stem waardevol is.
Voordeel voor de gemeente; al lijkt het dat dit een ontwikkeling vertraagd, uiteindelijk boekt de gemeente tijdwinst, omdat er minder bezwaarprocedures volgen en ”de burger” zich betrokken voelt. Hij het idee krijgt, dat er naar hem geluisterd wordt.
In het meest omstreden plan is dit ”vergeten”. Het lijkt wel, of het college denkt dat de burger voor de besluitvorming ”te dom” is. Nog erger; wie ooit op de site van de gemeente gestemd heeft of men het al dan niet zag zitten, zit nu met een wrange nasmaak; want het was een overduidelijk NEE.
Ik heb het over het Spuiforum.


Het draagvlak voor het Spuiforum ontbreekt volledig.
En geen wonder; we leven in een tijd van crisis waarin op alle culturele instellingen en zaken wordt bezuinigd. (Stille) aroede zal steeds meer voorkomen.
En dan wordt meer dan 181 miljoen besteed aan een nieuw gebouw, terwijl de ”oude” gebouwen er pas 25 jaar staan en vrij recentelijk voor een groot bedrag zijn gerenoveerd?
Lees voor meer overwegingen en argumenten tegen de komst van ”Spui 11” mijn eerdere blog hierover.
Gisteravond stemde het college vóór de komst. De ”Desire” was wel erg groot…
De zogenaamd verdeelde PvdA ging mee, op Gerard Verspui na; hij stemde als enige tegen.
Wederom verliest in mijn optiek de gemeente een stuk geloofwaardigheid. Hoe kan zij uitleggen, dat er moet worden bezuinigd op zoveel zaken, als een dergelijk megalonoom project toch ten uitvoer wordt gebracht?
Jammer. Een stuk draagvlak creëren in dezes was handiger geweest. En als deze niet te vinden was, had de gemeente beter dit plan kunnen laten rusten. Want ook ten aanzien van Culturele Hoofdstad 2018 geeft het geen extra impuls want op cultuur wordt teveel bezuinigd. Cultuur wordt zelfs voor een groot deel wegbezuinigd!
Waar blijft Den Haag dan als kandidaat Culturele Hoofdstad? Het Bidboek kan weer de kast in.Please follow and like us:

3 reacties

 • Ferry

  Als ik even snel reken is dat 362 euro wat iedere haagse inwoner dan bijdraagt . Een zoveelste prestige object waarmee de PvdA bo bo’s denken onsterfelijk te worden .
  “Desire” …wie bedenkt er zo iets … mensen die het al te goed hebben ? We gaan het allemaal beleven daar in dat tochtgat , volg wegwijzer , voor bezoekers uit Wassenaar richting Desire …rechtsaf . Inwoners Den Haag voor de voedselbank …linksaf

 • Caz Cazy

  Het is de zoveelste blunder!!!
  Vertrouwen is weg er is geen samenleving!
  Alleen maar speeltjes voor snelle jongens bitter!
  Geen reservepotjes ra ra politiepet!
  Met welke boodschap groeien onze kinderen op Help!
  De gemeente Den Haag heeft vorig jaar 65 miljoen euro verlies geleden op grond die ze had aangekocht. Wie betaald deze schuld!
  En nu 181 miljoen euro uitgeven voor de bouw van een Cultuurpaleis?
  Terwijl heel veel mensen naar de voedsel bank moeten!
  Hoeveel mensen kunnen nog verf kopen om hun eigen paleis op te knappen. SCHANDE!!!
  Wij burgers hebben het geld niet meer totaal kaal geplukt!
  En dan gewoon zeggen dat er niemand op de armoede grens leeft in Nederland.
  O dat steekt zo bij de Nederlandse burger.
  Het schildert zich af als een drol in en pispot.
  Hoe zou de gemeente Den Haag reageren als wij hun persoonlijke portemonnee komen plunderen omdat uw huis opgekapt moet worden!
  Je zou beter verwacht hebben van instanties die geacht worden verstand van zaken te hebben omdat het gemeenschapsgeld betrof.
  Een gebouw kun je niet opeten als je honger hebt!
  De gemeente Den Haag laat ons burgers ijskoud verder op draaien voor dit wanbeleid.! Arrogantie!

  //www.musicspirits.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.