Gezondheid

Avondklok om verdere besmetting tegen te gaan

avondklok
avondklok één van de nieuwe maatregelen het coronavirus te beteugelen (archieffoto van Hugo de Jonge)

Vandaag is de avondklok om verdere besmetting van het coronavirus tegen te gaan een feit. Na 21.00 uur mag niemand zonder reden zich meer op straat bevinden. Mensen die hun hond moeten uitlaten mogen dat vanzelfsprekend wel, evenals diegenen, die bijvoorbeeld werkzaamheden moeten verrichten.
Maar het gros van de mensen moet nu echt thuis blijven.

avondklok
Martin wil dat zijn werkgever een schoonmaker bij zijn thuiswerkplek laat langskomen. De Speld.

Voor mij persoonlijk maakt de avondklok weinig uit: ik lig toch meestal voor 21.00 uur in bed.
Toch voelt het bijna als “huisarrest” toen ik een puber was.
Ik denk dat veel jongeren dat ook zo ervaren. Niet meer even chillen na school en werk. Niet meer even bij een vriend langs kunnen. Want zit je op school én heb je ernaast een baantje, blijft er amper tijd over.

Of het zinvol is? Ik weet het niet, maar lees je dit artikel, neig ik toch het in elk geval een kans te geven. Waarbij ik wel vind, dat voorzichtig  de grenzen zijn bereikt van wat houdbaar is.
Overal om me heen merk ik, dat mensen somberder worden.
De maatregel dat nog maar één iemand op bezoek mag komen is helemaal typisch.
Stel, ik wil mijn ouders zien, kan ik er wel heen, terwijl zij niet naar mij zouden mogen? Wat is het verschil? (Lees dezelfde vraag hier. Let op, is een premium artikel).

avondklokIk weet dat er licht is aan het eind van de tunnel. Maar ik begin toch ook heel boos te worden.
Wij moeten ons houden aan veel maatregelen (ja, die zijn er zeker ook voor mijn geliefden), maar de overheid maakt er naar mijn mening een zooitje van.
Een slecht inkoopbeleid, een waardeloos vaccinatieschema en dan als een na laatste eindigen van Europa voor wat betreft het vaccinatieschema. Slechts 0.79 % van alle Nederlanders is op dit moment gevaccineerd. Alle hoop was gezet op AstraZeneca. Maar ja…. Hoe is het mogelijk, dat nog steeds maar op één paard is gewed??? En wat gebeurt? Het vaccinatie schema aanpassen in plaats van meer vaccins aankopen.

Het houdt dus in, dat de lockdown langer zal gaan duren, winkels en horeca langer gesloten zullen zijn en operaties nog langer uitgesteld.
Want was meer haast gezet achter de vaccinatie, was het eind van de tunnel eerder in zicht geweest.
Minder mensen waren depressief geweest en scholen hadden hun deuren kunnen openen. Het normale leven had eerder weer aangevangen kunnen worden.
Deze waanzin heeft lang genoeg geduurd. Ik hoop, dat de regering eindelijk aanpakt, in plaats van nu de verkiezingen voor te laten gaan….

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.