Wijknieuws

Ambassadeur van Afghanistan neemt deel aan Samen met de BurenDe heer Enayatullah Nabiel, ambassadeur van Afghanistan, bezocht samen met zijn vrouw op zaterdag 5 november Samen met de Buren.
Deze activiteit die door het samenzijn tijdens het genieten van onder andere een diner, de saamhorigheid in de wijk vergroot en negatieve beeldvorming tegen gaat, was ook dit jaar weer heel geslaagd.
Omdat dit maal het thema ‘Afghanistan’ was, werden onder andere de ambassadeur met zijn vrouw uitgenodigd, die graag bereid waren hieraan deel te nemen.
Zoals elk jaar waren de tafels weer enorm gevuld.
Verschillende Afghaanse gerechten waren door vrijwilligers bereid.
Het smaakte iedereen zo te zien enorm!
Prachtig was ook de tentoonstelling in de ruimtes naast de grote zalen van het Wijkcentrum Vrederust, dat helaas volgend jaar definitief moet sluiten.
Foto’s met prachtige afbeeldingen. Helaas, ook afbeeldingen waarop te zien hoeveel de Taliban in het door oorlog verscheurde land had verwoest.
Maar ook schitterende handgeweven kleden, diverse klederdrachten en sieraden.
Zoals gebruikelijk moest iedereen na de hoofdmaaltijd van stoel verwisselen; zo kom je naast buren die je niet kent, waardoor een kennismaking met onbekenden soepel en gezellig verloopt.
Na het toetje was er een Afghaanse dans, waaraan aan het eind ook de bezoekers aan meededen.
En Afghaanse live muziek.
Na een dankwoord van de waarnemend voorzitter van Wijkberaad Vrederust, Mehmet Demirbag aan de ambassadeur van Afghanistan, de Imam en natuurlijk alle vrijwilligers en deelnemers kon men nog een kop koffie krijgen voordat de avond werd afgesloten.

Voor alle foto’s, klik hier.Please follow and like us:

2 reacties

  • Ferry

    Nee de kliek van Karzai( premier) doet het goed , al zijn corrupte vriendjes op de belangrijkste posten.
    Ik betwijfel of de mensen die daar in dat wijkcentrum heerlijk zitten te smullen wel beseffen wat de werkelijkheid is in dat verscheurde land.
    Beschamend dat de mensen daar uitgenodigd , niet de waarheid te horen kregen kennelijk , maar ja dat zou dan wel komen door de aanwezigheid van die ambassadeur…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.