Kunst/Cultuur

Amateurkunst Den Haag laat van zich horen!Een te belangrijk persbericht te laten liggen:

Op 11 april aanstaande dirigeert Sarif Tribou in het Atrium van Den Haag Ut Haags Koorkest. Tijdens deze Openbare Repetitie wil amateurkunst Den Haag laten zien dat zij een niet onder te schatten groep is. Het koor en orkest, bestaande uit een paar honderd amateur-podiumkunstenaars, zullen het stuk De Noo(d)t is hoog uitvoeren ten overstaande van genodigde raadsleden en leden van het college van B&W.


Waarom een Openbare Repetitie
Eind april verschijnt het advies van de commissie Hirsch Ballin aan de gemeente over het cultuurbeleid voor 2013-2016. Het gaat hierin onder andere over de verdeling van de subsidiegelden. Op basis van dit advies zal de gemeenteraad na de zomer een beslissing nemen. Haagse amateurkunst groepen weten nog niet wat er in het advies komt te staan, maar zoals bekend bezuinigt de gemeente op alle fronten.

De amateurkunst in Den Haag verwacht ook te moeten inleveren en heeft besloten op 11 april, tussen 18:00 en 19:30 uur te laten zien dat de amateurkunst in Den Haag een belangrijke rol speelt in de samenleving, waar de gemeente niet omheen kan. Dit is (voor zover bekend) de eerste actie sinds de aankondiging van de bezuinigingen in de cultuursector waarbij amateurkunstenaars zich verenigen en van zich laten horen.

Tijdens de Openbare Repetitie zingt en speelt het Koorkest, een projectkoor en -orkest dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld uit tientallen koren, orkesten, toneel- en dansgroepen uit Den Haag. Op het programma staat  De noo(d)t is hoog, een compositie geschreven voor koor en orkest door Sarif Tribou.

De Openbare Repetitie is geen snoeiharde actie, maar vraagt wel om (warme) aandacht.

Amateurgezelschappen en individuele amateurs kunnen zich nog aanmelden: secretaris@uthaagsnotuhfestival.nl. Ze worden verzocht hierbij aan te geven om welke instrumenten/stemmen het gaat. Bladmuziek is vanaf donderdag 5 april beschikbaar op de site van Ut Haags Notuhfestival. Meer informatie: www.uthaagsnotuhfestival.nl

Zaterdag 7 april is er alvast een repetitie tussen 10.00 -12.00 uur, in de gymzaal op Terrein Albardastraat (onderdeel van Parnassia Bavo Groep), Afdeling KCAP (Klinisch Centrum Acute Psychiatrie), Nectarinestraat 10, Den Haag.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.