Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Actie tegen voorgenomen boomkap Laan van Meerdervoort


Het Haagse college wil 265 parkeerplekken aanleggen op de Laan van Meerdervoort tussen de Thorbeckelaan en het Azaleaplein. Hiervoor moeten 200 bomen, waaronder 167 prachtige oude bomen, worden gekapt.
Bewoners zijn hier zeer tegen, want volgens hun verliest de Laan zonder de oude bomen niet alleen zijn allure, ook verslechtert de verkeersveiligheid omdat aan beide kanten van de weg parkeerplaatsen komen. In- en uitparkeren moet dan vanaf de rijbaan gebeuren.
Maar ook de trottoirs worden smaller.


Het argument van het college dat het buiten de extra parkeergelegenheid ook voor fietsers veiliger zou worden, omdat het fietspad van de rijbaan wordt gescheiden is volgens hun onjuist. Er gebeuren nauwelijks ongelukken, aangezien het huidige fietspad al duidelijk is aangegeven.
Het parkeerprobleem komt voornamelijk doordat in de omliggende gebieden betaald parkeren is ingesteld. Hierdoor wijken vele mensen uit naar dit gebied om niet te hoeven betalen.
Maar vooral het feit dat het statige en karakteristieke van dit stuk Laan voor altijd zal verdwijnen is iets wat volgens de bewoners niet mag gebeuren.
Zij hebben een actiegroep opgericht en hebben op vele bomen actieposters gehangen, om iedereen te laten weten dat de plannen van het college geen doorgang moeten vinden.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.