Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Chuck Deely ziek

Wie kent hem niet?
Bijna dagelijks zat hij op ‘zijn stekkie’ bij de Hema in het centrum, of bij Centraal Station om al gitaarspelend en zingend zijn dagelijkse kostje te verdienen.
Een rasmuzikant en zo horend bij het straatbeeld van Den Haag.
In 2009 kreeg hij, zeer terecht, de Haagse Popprijs.
In 2008 speelde hij mee in Jazz in de Gracht. Zelfs speelde hij een keer in het voorprogramma van de Rolling Stones.

De laatste tijd miste ik hem. De reden werd me gisteren duidelijk. Van Vrij Haags vernam ik het volgende:
“Chuck Deely is al maandenlang ziek en verdient ook al maandenlang nauwelijks inkomsten.
Schulden lopen dus op en als je hem ziet en spreekt merk je dat hij er compleet doorheen zit.
Als iedereen nu iets kan doen helpt dat niet alleen zn financiele kant maar juist ook zijn vertrouwen in mensen en daarmee zichzelf. En zorg dat zoveel mogelijk mensen dit weten.”


Bij deze dus! Ik zal later terugkomen hierop op welke manier dat kan; of heeft iemand anders een idee? Chuck mag niet verdwijnen uit de stad!

Een korte achtergrond:
Chuck Deely komt oorspronkelijk uit Amerika en is in 2006 1996 in Den Haag ‘neergestreken’.
Met zijn krachtige, bluesy stemgeluid en zijn karakteristieke verschijning is Chuck een markante persoonlijkheid in het Haagse straatbeeld. De zanger/gitarist is zeer begaan met het welzijn van onze planeet.
Deely: “Dieren krijgen veel te weinig respect van de mens. Hun lot ligt mij zeer aan het hart. Zeehonden, walrussen en walvissen zijn prachtige, intelligente wezens, maar worden door ons en onze leefwijze bedreigd. Wij moeten ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor de aarde. Mede om deze reden word ik iedere keer weer getroffen als ik ‘ Here comes the flood’ van Peter Gabriel zing, een lied over de effecten van de stijgende zeespiegel en de steden die ten gevolge hiervan worden weggevaagd. Dat dit een actueel thema is behoeft geen nadere uitleg.”

Bij de Hema is hij niet altijd even gelukkig volgens eigen zeggen; in de directe omgeving staat de laatste jaren vaak een groep mensen die het winkelend publiek oproept (veelvuldig met luid gezang) Jezus te volgen. Dit belemmert zijn gezang; het overstemt zijn gitaarspel ondanks dat hij een versterker heeft gekocht.
Stopt deze “herrie” moet hij ook nog regelmatig concurreren met een draaiorgel die in de Grote Marktstraat zijn stekkie heeft en natuurlijk tegenwoordig ook nog met de Roemenen die met hun accordeon in het centrum zijn continu hetzelfde deuntje voortbrengen.Please follow and like us:

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.