Mens/Maatschappij

Acht uur overwerken voor het goede doelOp vrijdag 30 maart gingen creatieven van 18.00 – 02.00 uur lokale tijd wereldwijd Acht Uur Overwerken voor het Goede Doel.
Dit was een initiatief van het creatief netwerk Nieuwe Garde.
In twintig steden wereldwijd werkten teams onder begeleiding van coaches met jonge creatieven (zoals fotografen, illustratoren, scenaristen, kunstenaars, vormgevers, filmers, schrijvers en communicatiedeskundigen) aan cases van goede doelen. Netwerken, inzetten voor het goede doel, laten zien wat je kan en wie weet een mooie vervolgopdracht; dat waren de redenen om mee te doen. Acht Uur Overwerken is een Nederlands concept en vond dit jaar voor het eerst op 21 locaties wereldwijde schaal plaats.

De organisatie van Acht Uur Overwerken bestaat volledig uit vrijwilligers.
Uit alle aanmeldingen per stad werden multidisciplinaire creatieve teams samengesteld. De Goede Doelen leverden een concrete, realistische case in. Zo ontwierpen de teams nieuwe huisstijlen, ontwikkelden ze concepten voor nieuwe websites, campagnes, promotiefilmpjes en meer. Als het creatieve concept aansluit bij de wensen van het goede doel, wordt het project uitgevoerd.

In Den Haag werd in in een geweldige sfeeer in vijf teams voor de goede doelen Nudge, Stichting No Guts No Glory, Humanity House, Oxfam Novib, en WSPA Nederland gewerkt in het Humanity House aan de Prinsegracht.
Tijdens deze nacht werden ook workshops gegeven
door onder andere Harry Zevenbergen.
Maar vanzelfsprekend was ook goed gezorgd voor de inwendige mens.
Zelfs na twaalf uur had een cateringbedrijf Chefinabox die uitsluitend met natuurlijke ingredienten werkt zich aangeboden een gezonde hap te verzorgen.
Tussendoor konden mensen die dat wilden ontspanningsoefeningen doen onder begeleiding van een yogalerares in de ruimte waar de veldbedden staan.
Geconcentreerd en enthousiast gingen de vijf teams aan de slag, waar iedereen zijn of haar eigen inbreng naar voren kon brengen. Tenslotte had elke deelnemer een eigen specialisatie.

Ik ben heel benieuwd wat eruit is gekomen, maar als je op twitter kijkt onder de hashtag #8i2012 ziet het er veelbelovend uit. Een fantastisch initiatief!Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.