Uncategorized

*7-stippelig lieveheersbeestje

Ik heb iets met lieveheersbeestjes; prachtig vind ik ze. Elk jaar vind ik het weer spannend wanneer ze in de tuin te zien zullen zijn, en vooral ook welk soorten! Vroeger hoorde ik altijd dat je aan het aantal stippen kon zien hoe oud ze waren. Na wat meer over deze dieren gelezen te hebben, onder andere op Stippen, kwam ik erachter dat er in Nederland veel verschillende soorten zijn, en dat de stippen alleen een aanduiding zijn van de soort.
Vorig jaar waren er ineens veel Veelkleurig Aziatisch Lieveheersbeestjes in onze tuin. Het leek erop dat ze de larven van de andere soorten die in onze tuin waren hadden opgegeten; ik was bang dat ik dit jaar alleen maar deze soort zou aantreffen. Aan het eind van de zomer trof ik namelijk geen andere van dit soort kevertjes meer aan. Ook tijdens het verpotten van planten en wieden zag ik geen vloeivlek- of citroenlieveheersbeestje meer; terwijl dit een veel voorkomende soort was in de tuin.
Afgelopen zondag; een stralende dag. Tijdens het wieden viel mijn blik ineens op een plantje, en wat zag ik daar? Zes 7-stippen!
De lente is in aantocht!
Gelukkig toch een andere soort…..

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.