Uncategorized

*1 mei; zomer

Het weer was zo lekker, dat ik met de jongste 3 naar natuurgebied De Uithof zou gaan. Fietsen gepakt en op weg; was de bedoeling. Ineens zie ik een insekt zich tussen de stoeptegels voor het huis de grond in boren. Het lijkt wel een bij… Dus, snel de camera gepakt en een foto gemaakt.
Het bleek later op de avond inderdaad een bij te zijn; een zandbij. Nooit geweten dat dat bestond; ik dacht dat alle bijen in een korf leefden!

Nog in de grond…………………….. en wegvliegend

De Uithof hebben we toch bereikt
Heerlijk rondgelopen, gespeeld en gekeken. In de sloot zwommen de kikkervisjes rond en langs een oever zagen we een reiger staan die wel in een voor mij hele vreemde stand met zijn vleugels stond.. Zou hij het warm hebben gehad?

Opeens kwam Rick naar me toe met “Mam! Moet je eens kijken wat een mooie Goudkever op mijn pet! Maak je er een foto van?
Nou; deze mooie rietkever moest natuurlijk worden vereeuwigd

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.