Mens/Maatschappij,  Sport/ontspanning,  Wijknieuws

Zuiderpark Golf Open 2008

Zuiderpark gof open

Afgelopen vrijdag was het Zuiderpark het toneel van een heel speciaal evenement, namelijk Zuiderpark Golf Open 2008.     

In bijna het hele Zuiderpark (waar gras ligt) werd gegolfd door zo’n 25 bedrijventeams die een bedrag hiervoor hadden neergelegd voor een goed doel. Het grootste deel gaat naar naar de Doe Een Wens Stichting. Deze stichting vervuld wensen van kinderen van onder de achttien met een terminale ziekte. De rest van de opbrengst is bestemd voor de Rozentuin van het Zuiderpark en de projecten van de familie Verkaart in Kenia.

 

Om 8 uur ’s morgens opende Sander Dekker het evenement; voor mij te vroeg met 4 schoolgaande kinderen, maar hier (bij Richard Mulder) kan je mooie foto’s zien.

 

Mario vd Ende 

 

 Mental Theo

 

Tot ongeveer 13.00 uur ging het toernooi door. Ook was er een VIP-team, samengesteld door Mario van der Ende met Bekende Nederlanders als Violet Falkenburg, Jeroen Smits en Mental Theo.

Het was een leuk gezicht hoe de golfers van hole naar hole liepen.

 

 golfen

 

En konden varen in een bootje met schepnet.

 

scheepje varen, balletje vissen 

 

De golfballen die werden gebruikt waren wel heel speciaal; namelijk biologische, die na 48 uur volledig en milieuvriendelijk zijn opgelost (wel handig als ze bijvoorbeeld in het water werden geslagen en niet meer te vinden waren).

Vrijwilligers liepen of reden af en aan om de spelers te verzorgen.

 

 meerijden in een golfkarretje

 

Omdat ik had gelezen dat Mental Theo ook meespeelde, vroeg ik aan een van de mensen in zo’n golfkarretje waar hij zich bevond op dat moment. Zij zeiden direct dat ik mee kon rijden; leuke ervaring! J

 

Met pet op organisator Hans Stiensma 

 

Rond 14.15 reikte o.a. organisator Hans Stiensma de prijzen uit aan de winnende teams; het team van de Uithof had de eerste prijs, maar er waren diverse andere prijzen voor wie de langste afstand had geslagen bijvoorbeeld.

 

Jaques D'ancona ontvangt cheque 

 

Daarna werd aan Jaques D’ancona, ambassadeur van De Doe een Wens stichting, de cheque voor die stichting uitgereikt van maar liefst 11.000 euro. Overigens kwam hij op mij heel anders over dan op tv; een enorm warme persoonlijkheid!

 

Meer foto’s kan je hier bekijken.   

 

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.