computer/internet,  Persoonlijk

Mijn weblog bestaat vandaag precies 12,5 jaar

weblog
Lelie op het water, een bloemetje om het lustrum van mijn weblog te vieren.

Vandaag is voor mij een heel speciale dag.
Mijn weblog bestaat maar liefst twaalf en een half jaar!
Toch wel heel bijzonder vind ik. Veel weblogs begonnen en evenveel stopten in deze periode. Om op te gaan in grotere, meer commerciële weblogs of helaas door overlijden.
Zelf wilde ik niet opgaan in andere blogs. Mijn weblog was “mijn ding” en ik wilde de keuze houden wat erop kwam/komt.

Het begin van mijn weblog

weblog
Ooievaar op het nest

Het begon op 18 maart 2005. Toen nog Geertjes Weblog.
Wat mijn weblog precies moest inhouden wist ik niet echt.
Het was dan ook even zoeken. Maar al snel maakte ik de keuze voor Haags nieuws.  In de ruimste zin van het woord.
Ideaal, want ik woon in de Hofstad en had daardoor keuze te over. Alles wat mij interesseert kon en kan je hier vinden. Van natuur tot Koningshuis, politiek tot maatschappelijke issues. Een gevarieerd aanbod dus. Anders dan alleen nieuwssites, want ook simpelweg natuurbeelden kan je hier vinden. Natuur is voor mij zo belangrijk. Het verkwikt me en geeft me energie.

Op een gegeven moment ging alle opgedrongen reclame van Weblog mij irriteren.
Daarom koos ik ervoor een eigen domeinnaam aan te schaffen en met hulp van Madbello en Gerooide kwam Haags Allerlei tot stand. Ik ben hun heel dankbaar hiervoor, want zaken voor wat betreft opbouw van een website heb ik weinig kaas gegeten.
Al ziet hij er af en toe anders uit, ik probeer hem nog steeds wel herkenbaar te houden.
De laatste wijzigingen (het thema) zijn doorgevoerd met dank aan de hulp van Marielle.

Waarom een weblog?

weblog
Prachtig herfsttafereel in de Uithof

Iedereen die mij volgt en/of kent weet dat ik niet altijd even mobiel ben. Zacht uitgedrukt. Ik weiger echter achter de geraniums te zitten. Ik wil het leven voelen, proeven en in me opnemen.
Fotograferen is mijn hobby, zelfs passie geworden. Op deze manier kan ik mijn beelden delen en iedereen duidelijk maken wat ik beschrijf. Een beeld zegt vaak zo veel meer dan woorden….
En wat heb ik een boel mooie en bijzondere dingen meegemaakt door mijn site!
Het is dan ook jammer dat Photobucket zijn voorwaarden veranderde. Veel afbeeldingen zijn nog niet zichtbaar op mijn weblog.
Ik hoop dat ik deze ooit allemaal terug kan halen. Het heeft me echt kwaad gemaakt, maar meer dan 400 dollar per jaar neer te leggen om ze via deze site zichtbaar te houden doe ik niet.

weblog
Hekje en water bij het ooievaarswiel

Ik bedank iedereen voor het bezoeken van mijn site. Bedankt voor alle reacties (ook via social media) en input. Het is leuk zo ook mensen te hebben ontmoet die vanaf de eerste dag reageerden, zoals Wilco. De eerste die reageerde (toen ook nog met een weblog) en zelfs irl ontmoet. Hij schreef:
“Welkom in weblogland! Geniet er maar flink van 🙂 “
En ja, dat heb ik gedaan en doe het nog.
Al zijn mijn blogs iets minder frequent dan vroeger door alle verplichtingen nu en, eerlijk is eerlijk, pijn.
Maar mijn weblog is en blijft zo lang ik kan bestaan.
Op naar een volgend lustrum!

Please follow and like us:

6 reacties

 • Maup

  Gefeliciteerd beste Gera,
  Prachtig bericht van een heuglijk feit.
  Ik geniet al jaren van je pure verslag van je eigen Haagse realiteit.
  Ik weet niet meer wanneer ik je blog voor het eerst ontdekte, wel dat ik een reactie achterliet. Wat het onderwerp was … iets met de natuur waarschijnlijk.
  Op naar de 25.

 • Sandra

  Van harte gefeliciteerd! Hoe vaak heb ik in de begintijd van mijn blog – toen ik nog bijna dagelijks actief was – wel niet naar Haagse feitjes gezocht en dat ik dan altijd weer op jouw site belandde… En juist je natuurfoto’s erbij, maken je blog mooi en persoonlijk. Die herfstfoto van de Uithof hierboven is mijn lieveling, daar kan ik naar blijven kijken! Heel veel succes ook voor de tijd die komt. Dat je toch doorgaat ondanks tegenslagen, vind ik alleen maar bewonderenswaardig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.