Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Watertappunt “Join The Pipe” op het Plein

Watertappunt
Watertappunt op het Plein

Op het Plein staat een watertappunt.
Wat is een watertappunt zal je je misschien afvragen?
Nou, dat is een plek, waar je je bidon bijvoorbeeld kan vullen.
Op veel plekken in onze mooie stad staan handige water tap kranen van Dunea waar je dit kan doen. Maar deze staan voornamelijk op plekken, waar in de directe omgeving geen drinkwater voor handen is, zoals bijvoorbeeld in de duinen of stadsparken.

Het watertappunt op het Plein is niet van Dunea.
Hij staat er ook al heel erg lang, sinds 2012!
Ik vind het een bijzondere kraan. Sowieso vind ik de watertappunten geweldig. Waarom steeds een flesje water kopen, terwijl iedereen nu wel weet dat dit echt milieuonvriendelijk is. Een bidon is veel beter voor de natuur. Maar deze kraan is er een met een verhaal.

Join the Pipe plaatste in samenwerking met gemeenten openbare kraanwatertappunten, omdat kraanwater niet overal openbaar beschikbaar is. Deze staan op heel veel locaties door heel Nederland. Voor ieder tappunt in het Westen werd ook een waterproject in een ontwikkelingsland gefinancierd. Mooi verhaal achter dit watertappunt toch?

Nog steeds is Join The Pipe actief met water, waterprojecten en de bereikbaarheid van schoon en veilig drinkwater voor iedereen. Maar ook, de overstap van wegwerpplastic naar duurzamer gebruik van drinkflessen.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.