Mens/Maatschappij

Bijzonder uitje voor 70 Haagse Ouderen

Bijzonder uitje
Tijdens het “Bijzonder uitje” werd zelfs gedanst in de Waterreus!

Een bijzonder uitje voor 70 Haagse ouderen

Een té leuk persbericht te laten liggen…..
Twee bedrijven die op het eerste oog weinig met elkaar gemeen hebben, slaan de handen ineen voor een gezamenlijk doel: eenzaamheid bestrijden in Den Haag. Als start van wat een langdurige samenwerking moet worden, organiseerden zij op woensdag 23 januari een gezellig uitje voor 70 Haagse ouderen, met bijzonder vervoer. De deelnemers stapten namelijk voor het eerst sinds jaren weer in een lesauto!

Bijzonder uitje
Initiatiefnemer Theo Vuijk begeleidt een deelneemster naar de lesauto

Theo Vuijk, eigenaar van rijschool Fly Over en aanstichter van dit plan, vertelt: “Op televisie zag ik hoe schrijnend eenzaamheid kan zijn, en daarom heb ik besloten om mij in te zetten voor de Haagse Community tegen Eenzaamheid.  Ik ben eigenaar van meerdere rijscholen en kwam op het idee om mensen die eenzaam zijn omdat ze geen (eigen) vervoer hebben, met lesauto’s op te halen en ergens heen te brengen waar ze met anderen in contact komen.

Via de Haagse Community tegen Eenzaamheid ben ik in contact gebracht met twee onderneemsters, Caroline Kalkhoven en Marion Verhagen van Leef Leuk. Zij hebben persoonlijke aandacht voor ouderen als missie. We besloten de handen ineen te slaan: ik organiseer de lesauto’s en instructeurs, en zij organiseren een heel leuk uitje en nodigen de mensen uit die dit goed kunnen gebruiken. Community-deelnemer strandrestaurant De Waterreus bood meteen aan deze groep mensen te verwelkomen. Zo maken we samen onze stad een beetje mooier!”

Bijzonder uitje
Een deelneemster achter het stuur

Na de aankondiging van dit uitje stond de telefoon bij Leef Leuk roodgloeiend. De 70 plekken waren binnen no-time vergeven. “Reden genoeg om deze dag te gaan herhalen!” aldus onderneemsters Caroline en Marion. “Ons bedrijf geeft ouderen één op één aandacht door samen activiteiten te ondernemen, als aanvulling op of ter vervanging van de mantelzorger. We zien veel eenzaamheid onder Haagse ouderen, en willen daar ook buiten ons reguliere werk iets aan doen. Om op deze ludieke manier en in samenwerking met andere ondernemers iets voor een hele grote groep ouderen te kunnen doen, is ontzettend leuk!”

Benieuwd naar wat andere Haagse ondernemers doen in de strijd tegen eenzaamheid? Kijk op www.methartenzaak.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.