Stadsnieuws

WarmtelinQ legt eerste leiding onder grond

Warmtelinq
De leiding van WarmtelinQ gaat hier de grond in. Zicht vanaf het midden van de weg die die dag opengesteld was.

Vrijdag 17 november was een bijzondere dag. De eerste leiding van de WarmetelinQ bij de De la Reyweg in Den Haag ging namelijk de grond in. Het duurde de hele dag voordat de hele leiding onder de grond lag. Bijzonder was dat iedereen een kijkje mocht nemen in het midden van de weg.
Natuurlijk deed ook ik dat even.
Aannemer Heijmans gebruikte zes kranen op een om de buizen in de lucht te tillen, die daarna de grond ingingen.

Warmtelinq
Prachtig zoals de kranen de buis optillen

De afgelopen maanden was een rijbaan van de weg afgesloten vanwege de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de warmwaterbuizen. WarmtelinQ brengt restwarmte vanuit de Rotterdamse haven naar andere delen van Zuid-Holland, waaronder Den Haag, om woningen en bedrijven mee te verwarmen.
Het water heeft een temperatuur van 120 graden. Volgens een woordvoerder van WarmtelinQ is het verlies slechts 4%.
Maar er is ook veel te doen om de “duurzaamheid”. Want de warmte is afkomstig van fossiele energie. Past dat nog wel in deze tijd waarop we overgaan moeten gaan op duurzame energie.

Warmtelinq
Rechts de leiding voor het water dat teruggaat

Naast de afsluiting van de weg is het leggen van de kabels ook voor bewoners met eenhandicap erg lastig. Natuurlijk zijn er loopbruggen! Maar niet allemaal met een helling. Dus met een rollator is het mogelijk dat je enorm veel moet omlopen.
En dan klaagde ik over de omweg van de Vrederustlaan…..

Vrijdag 1 december gaat de tweede warmwaterleiding bij de De la Reyweg de grond in. Om de 900 meter leiding goed neer te kunnen leggen, wordt op donderdag 30 november en vrijdag 1 december de rotonde bij de Dierenselaan afgezet. Er is een tijdelijke omleiding.

Woensdag 13 december en woensdag 20 december gaan op de Moerweg twee leidingen van 300 meter per stuk de grond in, onder het Erasmusplein door. Deze dagen worden er 17 kranen ingezet om de leiding in de lucht te houden. Omwonenden worden binnenkort via een brief uitgebreid geïnformeerd over deze werkzaamheden. Geïnteresseerden zijn op 13 december tussen 11.00 en 14.00 uur uitgenodigd.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.