Stadsnieuws

Vuurwerk inleveren: ook voor inwoners Den Haag

Vuurwerk inleveren
Dit jaar kan je je vuurwerk inleveren: alleen sterretjes en dergelijke zijn toegestaan.

Vuurwerk.
Helaas, het is dit jaar verboden het af te steken. Sommige mensen zullen knap balen, zeker wie al wat in huis heeft.
En eerlijk is eerlijk, ik vind het ook erg jammer geen siervuurwerk te zien dit uiteinde.
Van knalvuurwerk heb ik nooit echt gehouden, maar helemaal niks is wel heel raar.
Maar goed, wat te doen als je al vuurwerk in huis hebt? Of misschien over hebt van vorig jaar en het niet ziet zitten dit te laten liggen? Dan is daar een oplossing voor. Je kan je vuurwerk inleveren.

Er geldt namelijk voor deze jaarwisseling een vuurwerkverbod. Dat betekent dat de verkoop en het afsteken van vuurwerk verboden is. Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra slachtoffers van vuurwerk op de Spoedeisende Hulp en op huisartsenposten, maar het zorgt ook voor extra druk voor de handhavers (bijvoorbeeld politie).
Alleen kindervuurwerk – categorie F1, ook wel fop- of schertsvuurwerk genoemd – mag (het hele jaar) verkocht en vanaf 12 jaar afgestoken worden. Hieronder vallen onder andere kleine sterretjes, knetterballen, ijsfonteintjes en knalerwten.

Vuurwerk
Dit zal je dit jaar dus niet zien…

Heb je al vuurwerk in het buitenland gekocht, dan mag je max 25 kilo thuis bewaren tot volgend jaar. Maar, vanaf 1 december 2020 is al het knalvuurwerk (waaronder vuurpijlen, knalstrengen en singleshots) verboden. Bewaren van dit vuurwerk heeft dus geen zin.
Ook het vuurwerk dat je misschien nog over had van vorig jaar. Maar, wat moet je er dan mee?

Je kan het inleveren!
Het inleveren van vuurwerk kan op 2 dagen: op maandag 28 december en dinsdag 29 december 2020 van 9.00 uur tot 17.00 uur. U mag alle typen vuurwerk tot 25 kilo meenemen, ook illegaal of zwaar vuurwerk. U kunt het inleveren op de volgende plekken:

  • het parkeerterrein van ADO Den Haag
  • het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan.

Bij het inleveren let de gemeente op de coronamaatregelen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen samen op straat mogen staan, met 1,5 meter afstand.
Na het inleveren krijg je een broodje (kroket, vegetarisch of hallal) en een blikje fris. Toch een “pleister op de wonde”.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.