Stadsnieuws

Vrouw springt van StrijkijzerGisteren sprong een vrouw van het Strijkijzer. Uit onderzoek is gebleken dat zij niet geduwd was, maar dat zij daadwerkelijk zelfmoord heeft gepleegd.
Urenlang werd het verkeer, maar ook het openbaar vervoer omgeleid, omdat het hele Rijswijkseplein rond de hoge flat was afgezet.


 Bovenstaande foto: Richard MulderVeel mensen zouden de sprong hebben gezien en werden opgevangen.
Lang lag de vrouw onder een blauw laken, tot het onderzoek was afgerond.
Uiteindelijk werd zij met een brancard in een wagen afgevoerd en werd het plein weer vrijgegeven (eerste foto).

Ik heb lang getwijfeld of ik ook dit op mijn blog zou neerschrijven. Ik vind dit soort zaken in- en intriest. Toch wil ik hier iets bij meegeven. Dat iemand suïcidaal is, kan ik mij heel goed voorstellen. Maar deze manier vind ik erg. Hoezeer zullen getuigen getraumatiseerd zijn? Hoe gevaarlijk kan een dergelijke sprong zijn? Je zal maar op een voorbijganger terecht komen! En degenen die het lichaam zullen zien; het lijkt me dat dat niet een beeld is dat je vergeet….

Zit je in een uitzichtloze situatie, alsjeblieft, zoek hulp.Please follow and like us:

6 reacties

 • Hees

  Spijtig dat een leven zo moet aflopen. Zeker niet voor haar in de laatste plaats maar, zoals je al schrijft, zeker voor alle mensen die een beeld voor ogen hebben wat ze nog lang zal heugen.

  Er zal nu wel gedempt gaan worden, ongeacht waar ze vanaf of vanuit gesprongen is. Ik ben een half jaar geleden in een onverhuurde flat geweest, op de hoogste bewoonbare verdieping. Mij viel daarbij op dat het gedeelte wat je kunt openen wel (heel) smal is maar voor een slanke deerne (of kind) nog wel te doen is.

  kijk hier maar eens naar, het onderste gedeelte van het raam kan open.

  //picasaweb.google.com/lh/photo/oQdr8u-uvGudjsf83hiLfA3uMX4yuqwWl-35wsVyVv4?feat=directlink

 • Geertje

  @Hees,
  Vreselijk!
  Ja, het zal wel net als het IJspaleis nu beveiligd worden.
  Maar op die hoogte een dergelijk raam…
  Ik had begrepen dat ook deze vrouw erg jong was 🙁
  Vanaf een bepaalde hoogte zouden er eigenlijk alleen maar klapramen (bovenste rand de opening) tot een bepaalde breedte bevestigd moeten mogen worden.

 • soumaya

  ik ben helaas een slachtoffer van deze sprong. het ging om een man die al had aangegeven dat hij zou springen. omdat ik naar de stad moest dus de tram moest pakken besloot ik lopen te gaan. toen ik daar aankwam, zag ik net het laatste de val. en ik hoorde de knal. het was vreselijk om te zien, op dat moment ben je er nie echt bewust van, ik ben later naar hui gegaan en toen begon het te jeuken, ik begon te beseffen dat ik iemand zelf moord heb zien plegen. ik wilde graag slapen maar dat lukte niet , op de plaats waar het gebeurde en toen de man er lag, zat er een licht blauwe laken over heen, maar die vloog steeds beetje voor beetje omhoog waardoor de man te zien was, hij was nogal netjes gekleed, pijnlijk moment nu 2 dagen later gaat slapen nog steeds niet, ik denk dat ik maar hulp ga zoeken.

 • Geertje

  @Soumaya
  Ik wens je heel veel sterkte!
  Ja, dit zijn echt dingen waarvan je in eerste instantie niet beseft hoe groot de impact is!
  Voel je niet schuldig; jij kon daar niets aan doen.
  En ja, ik denk dat het heel verstandig is om hulp te zoeken; dit is nauwelijks te verwerken. Ik denk voor niemand. Slachtofferhulp van de politie kan je inschakelen (ik heb daar zelf door onder andere een gebeurtenis met mijn kinderen) een hele goede ervaring mee. Maar ook via je huisarts kan je natuurlijk voor hulp terecht.
  Ik hoop dat je snel in staat bent dit een plekje te geven.

 • ikke

  Het ging niet om een man, maar om een vrouw. Vreselijk voor de mensen die dit hebben moeten zien. Vreselijk ook voor haar. Wat moet ze wanhopig verdrietig zijn geweest dat ze deze beslissing heeft genomen. Ook voor haar nabestaanden is dit vreselijk. Ze laat een leegte achter, er werd veel van haar gehouden, maar ze kon niet gered worden. Lieve lieve … rust zacht. Ik hoop dat je je rust nu gevonden hebt. We missen je…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.