computer/internet,  Politiek,  Stadsnieuws

Tweede dag Conferentie Freedom OnlineVandaag was in het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag de tweede dag van de Conferentie Freedom Online. Gisteren was de (voor mij erg indrukwekkende) eerste dag in aanwezigheid van Hilary Clinton, Hier (klik) kan je dat verslag lezen.
Vertegenwoordigers uit diverse landen waren aanwezig bij deze conferentie.
Ook Prins Willem-Alexander nam hieraan deel.
Hij kwam hij samen binnen met minister Rosenthal en de Keniaanse minister Pogisho (die ook sprak tijdens deze conferentie).
Voordat de discussies begonnen waren er eerst toespraken waarna de Syrische blogger Amjad Baiazy vertelde over zijn ervaringen.

Als blogger (wat hij ook is) wilde ik hem dolgraag op de foto nemen, wat gelukkig ook werd toegestaan. Het contrast wat wij hier mogen en wat hij heeft moeten doormaken is zo immens! Het is dan ook goed geconfronteerd te worden met contrasten; het houdt (hoop ik) iedereen wakker vrijheid niet als vanzelfsprekend te zien en hiervoor te (blijven) strijden.
Amjad is een activist die vooral via sociale media actief is en was. Zoals veel Syriërs had hij besloten om zich niet langer te laten leiden door de angst en censuur en in alle openheid te strijden voor vrijheid en waardigheid. Vanaf 2007 woont hij overigens in Londen.
Op 12 mei 2011 werd hij, toen hij Syrie had bezocht, gearresteerd op het vliegveld van Damascus, toen hij weer op weg was naar Londen. Hij wist dat hij gevaar liep in dit land, maar liet zich hierdoor niet tegenhouden. Op 1 juli werd hij gelukkig weer vrijgelaten.
Minister Rosenthal organiseerde deze conferentie over internetvrijheid op 8 en 9 december. De conferentie moet leiden tot een internationale coalitie van landen die zich samen met bedrijven, internationale en maatschappelijke organisaties sterk maakt voor internetvrijheid. De coalitie gaat zich onder meer inzetten voor cyberdissidenten en bloggers. Ook gaat zij werken aan maatregelen om internetvrijheid te beschermen in landen waar die onder druk staat.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.