Politiek

Voltallig partijbestuur GroenLinks stapt op

Iedereen heeft het intussen vast gelezen; het volledige partijbestuur van GroenLinks is opgestapt (nadat gisteren het vertrouwen in Jolande Sap werd opgezegd en zij noodgedwongen moest terugtreden).
Partijvoorzitter Heleen Weening maakte vanmorgen tijdens de partijraad in Utrecht eerst haar vertrek bekend waarna even later vice-voorzitter Dineke Oldenhof bekend maakte dat ook de rest van het bestuur vertrok.


Heleen Weening was pas vanaf februari dit jaar partijvoorzitter; daarvoor was zij fractievoorzitter van Den Haag. Ik vond haar altijd wel een bevlogen vrouw (of je het nu met haar eens was of niet), maar keek heel raar op dat zij zo kort na de ”afgang” van GroenLinks zo duidelijk achter Jolande Sap bleef staan. In mijn optiek had dat nooit gemoeten. In de volksmond werd tenslotte deze partij al GroenRechts genoemd (mede dankzij de Kunduz affaire).
Inderdaad zag zij vandaag in dat ze te snel met haar reactie was geweest en erkende dat het een inschattingsfout was om een dag na de verkiezingen al de conclusie te trekken dat de partij verder moest met Sap.

Haar twijfels over Sap werden de afgelopen weken, ook door gesprekken met de Kamerfractie en wethouders in het land versterkt. Ook het feit dat Sap onvoldoende in staat bleek te zijn de interne impasse te doorbreken was voor haar aanleiding terug te komen op haar eerste conclusie.
Jammer dat politici niet beter luisteren naar ”het volk”.
Het had mijns inziens gescheeld met de verkiezingen; deze voor hun dramatische vermindering had niet gehoeven.
Al blijf ik de verkiezingsuitslag in zijn geheel nog steeds erg vreemd vinden.Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.