Uncategorized

*Voetbalkooi

Hier schreef ik al van het Scholenveld dat over anderhalf jaar wordt gebouwd.
De lege ruimten die nu al zijn ontstaan door sloop, zouden al die tijd braak komen te liggen.
Geen ideale situatie dus!
Haag Wonen heeft daarom een bedrijf in Monster (Albert van der Lans) in de armen genomen, die op de Wolweversgaarde een voetbalveld heeft geplaatst.
Vandaag is het gereed gekomen. Morgen wordt het al gebruikt, al is de feestelijke officiele opening door Haag Wonen over 2 weken.
De school die nu nog daarnaast is gevestigd, zal van deze voetbalkooi (16 meter breed en 34 meter lang) gebruik maken, evenals de jongeren in de wijk.
Ook zullen na de opening op dit veldje competities worden gespeeld tussen verschillende clubs uit Den Haag en Westland.

Mooi detail is dat om de kosten te drukken, geen nieuwe materialen zijn gebruikt. Ten slotte zal het over anderhalf jaar weer moeten worden afgebroken.
De aannemer vertelde mij, dat een dergelijk veld normaal gesproken 8 keer zo duur is! Nog een voordeel; de voetbalkooi is dusdanig geconstrueerd, dat hij na deze periode gewoon verplaatst kan worden.
Boven de doelen heeft de aannemer rails geplaatst, waar reclameborden bevestigd kunnen worden; het geld dat aan de reclame wordt verdiend, zal ook voor het jongerenwerk worden gebruikt.

Haag Wonen heeft nog meer plannen om de ruimten die braak komen te liggen in die omgeving tijdelijk in te vullen; er zal een jeux-de-boules veldje voor senioren worden geplaatst, en ook voor jongeren zullen nog speelgelegenheden komen. Ik ben benieuwd!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.