Persoonlijk,  Wijknieuws

Vier jonge helden krijgen Haags Jeugdlintje
Op de dag van de traditionele ‘lintjesregen’ op 29 april, speldde burgemeester van Aartsen voor het eerst een aantal jongeren een Haags Jeugdlintje op in de raadszaal van Den Haag.
Het gemeentebestuur van Den Haag reikt voortaan jaarlijks deze onderscheiding uit aan kinderen en jongeren die zich op een opvallende- en positieve manier manifesteren in de stad. Dit jaar kregen de twaalfjarige Lindsey Guth, Bouchra Azzaoui (16, ook uit Vrederust voor al haar vrijwilligerswerk! Zij staat links naast Jaap) Jaap Eisso Nieland (18) en de onlangs 19 jaar geworden Yoeri van der Laan een Haags Jeugdlintje.Natuurlijk was ik apetrots; één van de vier; zoals je aan de achternaam al ziet, was mijn oudste zoon!
Hier kan je lezen, waarom hij deze had verdiend, een voor mij behoorlijk indrukwekkende gebeurtenis waar ik toen ook al meermalen over schreef.
Alle helden met familie, vrienden en bekenden werden ontvangen in de raadszaal.
Leuk vond ik, dat ook de HTM speciaal voor Jaap was gekomen om hem persoonlijk te bedanken.


Na het voorstellen van de jury hield Sander Dekker een toespraak, waarop burgemeester Van Aartsen de jeugdlintjes bij de jongeren opspeldde en ze een oorkonde overhandigde.

TVWest interviewde Jaap en mij op de ochtend ervoor (misschien hebben jullie dat al gezien); kijk hieronder naar het Youtube filmpje dat werd uitgezonden met dank aan DenHaag4U!

Kijk ook bij Richard Mulder voor meer foto’s.

Please follow and like us:

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.