Uncategorized

*vakantie

Vorig weekend zijn we teruggekomen van onze vakantie in Frankrijk. Wat een verschil in temperatuur! Van 30 graden naar dit gure klimaatje. Nog steeds draag ik een t-shirt met dikke trui en vest, en een heimwee!
Frankrijk is echt “mijn” land. Soms lijkt het zelfs of ik er al jaren heb gewoond; als ik in sommige plaatsen kom dan ken ik precies de weg?!
Of het er mooi weer is of juist slecht, het is altijd genieten; het levenstempo is totaal verschillend,veel relaxter,de mensen vriendelijker (misschien omdat ze op elkaar zijn aangewezen?), evenals de geuren, het licht en de kleuren. Al mijn pijnen worden daar minder. Ooit hoop ik daar te mogen wonen, net als mijn vader en veel andere familieleden en vrienden al doen….
Maar goed, voor nu moeten we ons maar behelpen
We hebben op een enorm veld gebivakkeerd met (tenten voor de kinderen en camper) van een vriend, die kunstschilder is, in de Lot-et-Garonne, op de grens van de Gers. We hadden 2 hectare voor ons alleen, met een natuurlijke waterbron. Het water kwam uit een ondergrondse rivier uit de dordogne, was ijs en ijskoud en tintelde op je huid; zaaaaaaalig… Als het erg onweerde (wat maar 2 keer voorkwam) dan konden we in een oud huis dat hij aan het renoveren was, schuilen.
Ze noemen de streek Gascogne. Het is een streek waar veel landbouw is, de bergen vrij laag en glooiend. Als er slecht weer op komst is, maar wel erg helder, dan zie je in de verte de Pyreneeen.
We hebben schitterende dieren gezien; dieren die je hier niet of nauwelijks (meer) tegenkomt.

Schitterend deze vlinder!………….Parende hertshoornkevers

En deze lieverd dan? Een echte vuursalamander; voordat het ging onweren vond mijn oudste zoon deze op het terrein rondlopen; in Nerderland een uiterst zeldzaam dier geworden. Hij heet vuursalamander, omdat ze zich vaak in dood hout verstoppen. Als men vroeger vuren aan gingen maken leek het dus net of ze vanuit het niets uit het vuur kwamen lopen.

Wordt vervolgd

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.