Gezondheid

Vaccinatie tegen Mexicaanse griep van start

 

Den Haag is vandaag met de landelijke vaccinatiedagen tegen de Mexicaanse griep, Nieuwe Influenza A (het H1N1 virus), begonnen.

 

Alle verzorgers van kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar kregen vorige week een brief thuis hun kind te laten inenten in één van de twee daarvoor ingerichte ruimten in Den Haag, namelijk in Sporthal Overbosch en in een speciaal daarvoor ingerichte tent in het Zuiderpark.

Natuurlijk ben ik in “mijn wijk” gebleven en in de regen en harde wind richting Zuiderpark gefietst.

 

 

Met borden en iemand die vriendelijk de richting wees aan alle automobilisten en passanten die de weg zochten, kwam men aan bij de gigantische tenten die goed verwarmd waren.

 

 

Bij de tent was het ondanks de regen en harde wind behoorlijk druk, maar wachttijden waren er toen ik er was niet; iedereen werd direct geholpen.

 

 

Bij binnenkomst kon men zich aanmelden.

 

 

Ook waren er verpleegkundigen aanwezig, als je vragen had of het al dan niet verstandig was de injectie te nemen. Bij twijfel bij bijvoorbeeld medicatiegebruik of allergie en dergelijke. Natuurlijk werd geadviseerd bij koorts deze uit te stellen. Bij twijfel of onduidelijkheid kon een arts geraadpleegd worden die aanwezig was.

Vanzelfsprekend was ook de EHBO aanwezig mocht er iets verkeerd gaan.

 

 

In een speciaal afgeschermde ruimte lagen brancards. Niet voor mensen die een reactie kregen op de injectie, maar bijvoorbeeld voor mensen die bang waren om flauw te vallen; vond dat wel attent!

 

 

Niet alleen kinderen werden gevaccineerd, zoals deze tweeling die gelukkig tegelijkertijd geprikt werd,

 

 

maar ook volwassenen.

Vrouwen die zwanger zijn, maar nog geen 14 weken lang, wordt geadviseerd geen prik te halen, maar hun huisgenoten wel.

Ook is het vaccin tegen Nieuwe Influenza A niet geregistreerd voor gebruik bij kinderen tot en met 5 maanden. Daarom krijgen deze kinderen de vaccinatie niet. Om hen toch zo goed mogelijk te beschermen, mogen huisgenoten zich laten vaccineren. Dit om te voorkomen dat zij het kind besmetten.

 

 

Natuurlijk was er na afloop voor de kinderen een kleine troost; bij de uitgang kregen ze allemaal een mooie kleurplaat.

Please follow and like us:

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.