Stadsnieuws

Utrechtsebaan bijna dicht voor wie Den Haag uit wil

Utrechtsebaan
Utrechtsebaan van bovenaf gezien

Nog maar een paar weken, en dan is de Utrechtsebaan echt gesloten!
Althans (voornamelijk) de weg die je de stad uit leidt.
De gemeente vernieuwt namelijk de Utrechtsebaan (A12) tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout.

Het asfalt op dit deel van de A12 is aangelegd op een betonnen ondergrond. Deze ondergrond is inmiddels zo’n 50 jaar oud en begint slecht te worden. Daarom gaat de gemeente het beton repareren en het asfalt vervangen. Ook de wanden en verkeerssystemen worden vervangen. Als deze werkzaamheden klaar zijn kan de weg weer tientallen jaren mee.

Ik lees op de site van de Gemeente Den Haag:

In juni en augustus 2021 wordt het groot onderhoud voorbereid. De betonnen wanden van de Utrechtsebaan worden dan geïnspecteerd om precies te bepalen welke herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Vanaf vrijdag 24 september 2021 tot en met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. In deze fase worden de betonnen wanden opgeknapt. Ook het wegdek en de verkeerstechnische installaties worden vervangen.

Tijdens de hoofdfase blijft de Utrechtsebaan bereikbaar voor het verkeer richting het centrum van Den Haag. Ook op- en afrit 3 Bezuidenhout blijven tijdens deze werkzaamheden toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden wordt óók de rijrichting stad in afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan uit wil, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid. (Via de Binckhorst).

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.