Natuur/milieu,  Persoonlijk

Update tuin en genieten van de natuur



De veel kalmere dagen (althans ten aanzien van het najagen van Haagse nieuwtjes) doen me goed. Voorzichtig aan wordt mijn rug veel beter maar ook voel ik me goed omdat het ‘haasten’ eruit gaat.
Nog steeds geniet ik intens van de kleine ‘cadeautjes’ die me elke dag worden gegeven. Zoals deze late zonnebloem, mijn favoriete zomerbloem, die in de avondzon bij een braakliggend terrein stond te stralen.




En ook op dit braakliggend terrein weer een ruigtelieveheersbeestje. Op deze momenten is het jammer dat ik de autofocus van de compact camera nog niet goed ingesteld krijg.




Ook de lucht was weer om even voor stil te staan. Mijn Puch heb ik er echt voor aan de kant gezet. Zulke luchten met prachtige cumulus wolken en andere wolken die zich erom heen leken te verstrengelen zie je bijna nooit.




Vlak voordat het te donker werd, heb ik even ‘bomenland’ in het Zuiderpark bezocht. Helaas, toch te donker alles goed te zien; een volgende keer toch eerder eraan denken.
Wel schattig waren alle konijnen die nieuwsgierig en totaal niet bang rondhupten of genoten van de late zon.




De titel zegt het al; update tuin.
Elke dag werken mijn man en ik hard hieraan.
Steeds meer zie ik vorm terugkomen en kan eindelijk zelfs weer even zonder gefrustreerd te raken er in zitten. Voorheen was ik zo teleurgesteld wat voor een rampengebied het was geworden door het groot onderhoud.
We hebben lavendelstruikjes, en op de foto van rechts naar links een graspluim (één van mijn droomwensen), een kers en een olijf gekocht. Achterin staan ze te pronken en te wachten op het gras dat nu echt gezaaid moet worden.
Omdat er geen bladeren zijn om de wortels te beschermen (ja, alles is weggehakt) tegen de winterkou maar ook voor het mooie 😉 hebben we cacaodoppen gestrooid. Het ruikt zalig!
Nu hopen dat het weer in Den Haag net zo blijft als vandaag; anders dan voorspeld wordt, dus vaak droog….



Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Het lijkt al heel wat de tuin. Je zult zien hoe mooi hij volgend jaar al is.
    Heerlijk nietwaar, om nog even te genieten van de zon(nebloem). Maar ook van het mooie lhb’tje. Het zijn de kleine momenten die het doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.