Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Kamp uitgeprocedeerde asielzoekers op Koekamp moet donderdag weg

<br/ >Het tentenkamp van de uitgeprocedeerde asielzoekers op de Koekamp, moet donderdag zijn afgebroken, zo heeft burgemeester Van Aartsen hun laten weten.
Overdag demonstreren blijft (evenals destijds toegestaan was ten aanzien van de Occupy beweging) wel toegestaan.
Van Aartsen zegt dat het overnachten risicovol is voor de gezondheid van de demonstranten, zeker gezien de kou. Ook zou de de kans op wanordelijkheden groot zijn.

Als de uitgeprocedeerde asielzoekers na 13 december toch blijven overnachten in het kamp, zal de gemeente de demonstratie beëindigen, zo schrijft de burgemeester.
<br/ ><br/ >In het tentenkamp zitten sinds drie maanden zo’n 50 asielzoekers. Ze willen aandacht vragen voor wat ze noemen hun uitzichtloze situatie.

“Het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers is de afgelopen tijd fors in omvang toegenomen. Daarnaast houden de aanwezigen zich niet aan de opgelegde beperkingen”, aldus de Haagse VVD fractie.

“Het recht op demonstreren is in Den Haag als regeringsstad en internationale stad van vrede en recht een groot goed. Zo groot, dat alle demonstraties, ongeacht hun inhoud in principe ruimte moeten krijgen”.
Echter, de fractie vindt, dat het steeds meer het karakter van een permanent bewoond kamp heeft gekregen. Ook is het aantal afgesloten tenten en gastanks is de afgelopen tijd fors toegenomen. Dit zou in strijd zijn met de opgelegde beperkingen die aangegeven dat er geen gebruik gemaakt mag worden van afgesloten ruimtes en gevaarlijke brandstoffen.

“Daarnaast is het tentenkamp de afgelopen periode zo fors in omvang toegenomen dat Hagenaars onmogelijk nog gebruik kunnen maken van het park. Het wordt daarom hoog tijd om tot ontruiming van het tentenkamp over te gaan”, aldus Gülsen.

Please follow and like us:

5 reacties

 • Ferry

  Jammer dat Haagsallerlei niet verder komt hier dan de burgemeester en raadslid citeren , achter en in de tenten hoor je een heel ander verhaal.
  En dan nog de laatste opmerking van die Gülsen … ” dat de hagenaars onmogelijk nog gebruik kunnen maken van het park ”
  Behoudens een enkele passend die de hond uitlaat zijn er voornamelijk forensen die er haastig voorbij lopen en fietsen.
  En wie er dan toch het grasveldje oplopen kunnen rekenen op een gastvrije ontvangst met koffie of thee.
  Dat mag ook wel eens gezegd.

 • geertje

  Je hebt gelijk Ferry.
  Ik had verwacht dat degenen die mijn blog met regelmaat lezen, dat zelf wel tussen de regels konden lezen.
  Goed, een aanvulling dan.
  Ik vind het jammer dat er geen alternatief -ook ten aanzien van de Amsterdamse “demonstranten”!- is geboden en dat ze nu letterlijk in de kou worden gezet.
  De regels ten aanzien van de open tenten is ook al zoiets.
  Hoe kan je een open tent eisen in deze kou?
  Als het kamp weg moet, verdwijnen deze mensen verder in de illegaliteit, is dat wat we willen?
  Ik had gehoopt dat toen Van der Laan naar Den Haag kwam, er een daadwerkelijke oplossing zou komen.
  Jammer.
  Toen het kamp in Amsterdam werd opgedoekt was ik al bang dat dit ook in Den Haag zou gebeuren.

 • Simone

  Lieve Geertje, het gaat niet alleen om de tenten maar om de hele situatie, dit zijn mensen die hier niet gewenst zijn maar ook in eigen land niet gewenst zijn, dus zitten ze als ongewenste vluchtelingen in een postitie waarin ze het leven onmogelijk gemaakt wordt, ze zijn nu alleen bezig met overleven en van rechten zoals overeengekomen in de universele rechten van de mens is geen sprake, zonder verblijfspapieren kunnen ze namelijk niet leven, geen huis, geen werk, geen inkomen, geen toekomst, slechts overleven via de goedheid van een aantal instanties en bezorgde burgers.Dit kan en mag niet in een rijk land als Nederland.En daarom was er nou dit tentenkamp, om zichtbaar te maken hoe het Nederlandse kabinet faalt in het asielbeleid, Maar falen mag niet zichtbaar zijn want dat zou de goede naam van Nederland als land van recht en vrede kunnen besmeuren en daar zijn deze mensen dus o.a de dupe van. Falend beleid mag niet zichtbaar zijn en moet dus verstopt worden in het niets en in de vergetelheid….

 • geertje

  Beste Simone,
  Klopt.
  In mijn vorige blogs (//haagsallerlei.nl/?s=tentenkamp) wordt mijn mening ook wel duidelijk.
  Lange verhalen kan je schrijven, maar dan wordt het niet gelezen.
  Misschien had een overweging wel gepast in deze.
  Wat ik in mijn vorige reactie ook al schreef: ik had gehoopt dat het rondetafel (met onder andere Van der Laan) gesprek iets had opgeleverd. Kennelijk heeft dit nog niet tot resultaat geleid.
  Ik vind het persoonlijk een schrijnende situatie.
  Een tentenkamp is naar mijn mening een waardeloze oplossing en inderdaad, dat het weg zou moeten vind ik wel. Maar niet zomaar, er moet wel een oplossing zijn!

  Waarom ik het tentenlamp een waardeloze oplossing vind?
  Simpelweg omdat het ten eerste onmenselijk is.
  De kou, wind en omstandigheden zijn niet goed voor de gezondheid; zelfs een camping heeft meer en betere faciliteiten dan het Koekamp.
  De gestelde voorwaarden zijn natuurlijk ook hier mede debet aan.
  Voorts vind ik, dat als deze mensen niet meer welkom zijn in eigen land daar een oplossing voor moet komen; als Westers land kan en mag je ze niet zo maar aan hun lot overlaten.

  Dat zij op deze wijze hun standpunt duidelijk willen maken kan ik me zo voorstellen.
  En het is balen dat het niet tot een resultaat heeft geleid.
  Maar ik blijf de wetgeving ten aanzien van vele asielzoekers (zeker ten aanzien van degenen die hier al volledig zijn ingeburgerd) erg hard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.