Natuur/milieu,  Wijknieuws

Tropische dagen voor dit jaar voorbij

Tropische dagen
Ondanks de tropische dagen gaan de dakwerkzaamheden gewoon door

Na weer een nacht met veel te hoge temperaturen en dus amper slaap, mag ik toch wel stellen, dat ik de lagere temperaturen van vandaag verwelkom. De tropische dagen lijken voor wat beteft dit jaar voorbij. De zomer met warmte gelukkig nog niet.
Echt, ik heb geen moeite met hoge temperaturen, maar het is lastig om relaxt te blijven als op jouw dak van alles gebeurt om het te isoleren en er zonnepanelen worden geplaatst.
Ik ben er blij mee! En je zou zeggen, zeur niet. Maar elke dag is het vanaf 7 uur herrie wat doorgaat tot een uur of 4 in de middag. Het komt de rust niet echt ten goede, zeker omdat er veel meer speelt op persoonlijk vlak.

Tropische dagen
Haagse heide deels verdroogd door hitte, verzilting en droogte

Maar wat een zomer hebben we weer gehad!
Helaas naast de tropische dagen ook een immense droogte. Die nog steeds voortduurt. Ook de komende tijd wordt amper regen voorspeld, dus het wordt steeds nijpender.
Regelmatig ben ik de natuur in gegaan voor rust en de gevolgen te zien.
Ik schrok best. De Haagse heide lijkt weer voor een deel verdroogt. Ik hoop dat de struiken zich zullen herstellen, al ben ik bang dat het even zal duren. Zeker omdat ook hier sprake is van verzilting.

Tropische dagen
Wespspin in Solleveld

De warmte zorgt er ook voor, dat dieren die eigenlijk zuidelijker inheems zijn, zich ook in ons klimaat kunnen vestigen.
Neem de wespspin (of tijgerspin). Ooit zag ik hem in De Uithof tot een gebied aangepakt werd. Nu zag ik hem in Solleveld dank zij een tip.
Maar ook de Franse veldwesp heb ik daar al een aantal maal waargenomen.

Voorlopig blijft de temperatuur nog wel even boven de 20 graden, maar de nachten worden een stuk koeler.
Het zal waarschijnlijk een stuk prettiger slapen zijn!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.