Stadsnieuws

Tong Tong Fair 2019 officieel geopend

Tong Tong Fair 2019
Richard Mos opent de Tong Tong Fair 2019

De Tong Tong Fair 2019 werd afgelopen donderdag officieel voor geopend verklaard. Wethouder Richard de Mos gaf hiertoe het letterlijke startsein door de ‘tong tong’ te luiden.
Het was al druk in de gigantische tent op het Malieveld. Mensen stonden in een lange rij om naar binnen te mogen.

Wieteke van Dort
Wieteke van Dort

Ik vond de opening indrukwekkend. Verrast was ik, dat niet alleen Yvonne Keuls aanwezig was (zij gaf ook een toespraak) maar ook Wieteke van Dort!
Even sprak ik in de gangen met haar. Gelukkig ging het wel weer goed met haar gezondheid. Lopen was nog wel lastig.

Tong Tong Fair 2019
Ook stands met inrichting

Natuurlijk heb ik ook een beetje rond gelopen op de Tong Tong Fair 2019. Het was prettig ingedeeld, al verdwaalde ik soms wel een beetje. Ik was onder de indruk van de vele kanten van de fair. Naast het eten prachtige inrichtingsartikelen en workshops, zoals batik.

Yvonne Keuls geeft een toespraak.
Yvonne Keuls tijdens de opening

De opening zelf deed Richard de Mos in aanwezigheid van schrijfster Yvonne Keuls, directeur Siem Boon, genodigden en belangstellend publiek. Twee zeer bijzondere gasten waren ‘De Indische Tantes’. Het standbeeld dat in opslag moest, in verband met werkzaamheden op het Frederik Hendrikplein, staat gedurende de hele Tong Tong Fair bij de ingang. De 11-daagse viering van de Indische cultuur vindt tot en met 2 juni plaats op het Malieveld. Ga voor het volledige programma van de Tong Tong Fair naar www.tongtongfair.nl

De Tong Tong Fair werd geopend door een speech van directeur Siem Boon en een voordracht van Yvonne Keuls. Daarop volgend werd het woord gegeven aan wethouder Richard de Mos. “Tijdens de Tong Tong Fair bewijst Den Haag de Indische hoofdstad van de wereld te zijn. Dagenlang kunnen we genieten van de Indische cultuur en keuken. Het festival weet ieder jaar het programma weer met succes te verbreden, om er op die manier voor te zorgen dat ook de nieuwe generaties aansluiten. Ik hoop dat iedereen de komende dagen mag genieten van alles wat dit festival Den Haag en de rest van de wereld te bieden heeft”, aldus de Mos.

Batikken
Batikken

Tong Tong Fair: Oost en West en jong en oud ontmoeten elkaar
De Tong Tong Fair is een plek waar jong en oud en Oost en West elkaar ontmoeten en waarvoor vele tientallen deelnemers uit Zuidoost-Azië naar Den Haag reizen. Den Haag, ook wel de Indische hoofdstad van de wereld genoemd, rekent weer op 80.000 bezoekers, uit heel Nederland maar ook uit omringende landen. Er zijn optredens van onder andere Boi Akih in samenwerking met dansers Tim Persent & Heather Ware, Adriaan van Dis, Marion Bloem, topchefs Pascal Jalhay en Jermain de Rozario, Sjors van der Panne en Loïs Lane. Ook is er aandacht voor de letteren, fotografie, film en geschiedenis. Er zijn 4 tentoonstellingen.

Malieveld

Culinair Walhalla
De Tong Tong Fair is tevens een culinaire trip. Zo bestaat de Eetwijk uit Indonesische en Indische restaurants en waroengs. In het Indonesië-Paviljoen vindt men standhouders uit Jakarta, Depok, Garut, Tangerang (West-Java), Semarang, Yogyakarta, Sleman (Midden-Java), Malang (Oost-Java), Bukittinggi (West-Sumatra) en Bali. Op de Grand Pasar zijn standhouders uit Nederland, Vietnam, Thailand, Singapore, India, Nepal en Maleisië te vinden. De buitenlandse standhouders komen exclusief voor de Tong Tong Fair naar Nederland.

Spotlight op de nieuwe generatie

Tong Tong Fair 2019Speciale aandacht is er dit jaar voor de nieuwe generatie. Met Next Generation presenteert het Tong Tong Festival een serie voorstellingen waarin jongere generaties Indische Nederlanders met theater reflecteren op de Indische identiteit en cultuur, en musici de unieke Indische muzikale erfenis een podium geven. Onder andere Robin Block, Nynke Heeg, Klemens Patijn, Amber Nefkens en Lara Nuberg geven op hun eigen artistieke manier de Indische cultuur door.

 

Over Tong Tong Fair
De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.