Diversen

Promotievaart voor Sail op Scheveningen

Promotievaart
Promotievaart door de Willemsvaart voor Sail

Van 20 t/m 23 juni is de haven van Scheveningen het decor van zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit elf landen. De Scheveningse haven is dan de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Tall Ships om gratis te bewonderen, van binnen te bekijken én de unieke mogelijkheid om een ticket te kopen en zelf aan boord te stappen voor een vaartocht op de Noordzee.
Niet verkeerd toch?
In eigen stad al die prachtige zeilschepen te kunnen bewonderen. Mooi dat Den Haag deze eer heeft vind ik.
De Willemsvaart heeft deze week, namelijk afgelopen donderdag, een promotievaart in het kader van de Sail op Scheveningen georganiseerd.

De Havik
Willemsvaart en de Havik varen weer weg over de grachten.

Want afgeraden wordt tijdens deze dagen met de auto naar de haven te gaan. Het zal absoluut razend druk worden. Maar wat is er mooier en passender een trip te beginnen met een vaart op de Haagse grachten?
Den Haag op een andere manier waar te nemen dan vanaf de weg.
Met een bijkomend voordeel: je hoeft nooit te staan en wachten (goed, misschien op de boot, maar dat kan je net als bij het OV plannen). Dat is echt puur genieten.

Prachtig is dat sluishuisje…..
De twee “tall” vrouwen staand op de boeg.

Afgelopen donderdag werd door Chris Schram dus een promotievaart georganiseerd. Om foto’s te maken voor reclame van de Sail, maar ook om mensen ervan bewust te maken dat de mogelijkheid bestaat met een schip van de Willemsvaart naar de haven te gaan!
Bij Sail draait het om Tall Ships. Dus tijdens de promotievaart waren er ook lange modellen aanwezig, waaronder Suus van 2m01 en een Russische dame, want er komt OOK een Russisch Schip Er werd gevaren naar de Sluis vlak bij de Groot Hertoginnelaan. Prachtig daar!

Promotievaart
De Havik en de Willemsvaart

Naast een schip van De Willemsvaart, was er ook een veel grotere boot aanwezig. Namelijk De Havik van de Firma Meeuwisse.
Deze boot is niet van het Type Hagenaar (iets smaller) maar een schuit die ooit speciaal gemaakt is voor het Westland en die dus in Den Haag en Scheveningen kon varen. Hij is al sinds de jaren ’20 (dus bijna 100 jaar) in het bezit van deze firma.

Promotievaart
Willemsvaart bij de aanlegplaats bij de Groot Hertoginnelaan

Het bijzondere van de locatie (die voor de promotievaart was uitgekozen) was dat hier sinds 1975 geen schepen van deze omvang meer komen. Het was dus het eerste klassieke (voormalig) vrachtschip op de Grachten van Den Haag en het Verversingskanaal. Een indrukwekkend gezicht…
Vergeet Sail op Scheveningen dus niet in je agenda te zetten en plak er een vaart aan vast!
De Willemsvaart.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.