Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Tiener: kunstwerk van Jos van Riemsdijk verplaatst

tiener
tiener: een prachtig kunstwerk

Op het Steenzicht in de wijk Bouwlust stond een naar mijn mening prachtig kunstwerk. Tiener heet het.
Zoals ik al eerder schreef, én zoals ook zichtbaar op bovenstaande foto, wordt sit deel van De Zichten gesloopt voor een nieuwe wijk.
Ik maakte me een beetje zorgen om de sculptuur Tiener van de kunstenaar Jos van Riemsdijk. Want in eerste instantie stond het áchter de hekken. Ik was al opgeluchter toen ik zag dat het ervoor werd geplaatst.

Ik lees hier:
Jos van Riemsdijk werd geboren in het Belgische Ukkel als oudste dochter van Gerrit van Riemsdijk en Catharina Ahr. Het gezin verhuisde in 1916 naar Den Haag, waar haar vader vertegenwoordiger was van de Nederlands-Indische Koffiehandel. Ze studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, tot ze de opleiding moest afbreken omdat haar vader zijn geld bij de beurskrach was kwijtgeraakt. Ze werkte vervolgens op het atelier van Corinne Franzén-Heslenfeld. Van Riemsdijk kon een beurs krijgen, maar werd in 1933 afgewezen voor de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, omdat men vond dat ze te weinig kon tekenen. Een jaar later werd ze alsnog toegelaten tot de beeldhouwklas van Jan Bronner. Ze verliet de academie toen ze in 1935 trouwde met J.C. Rab, die niet achter haar beeldhouwersambitie stond. Ze werkte stiekem bij een beeldhouwer, maar pakte het weer echt actief op na het overlijden van haar zoontje in 1938. Na scheiding trouwde ze in 1957 met de schilder Frans de Wit.

tiener
Een perfecte plek voor tiener

Het beeld is gelukkig verplaatst: maar een klein stukje verderop!
Voor MixxInn voor Vijverzicht staat het beeld nu aan de Vrederustlaan.
Ik vind het een perfecte plek en hoop eigenlijk, dat het daar mag blijven staan.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.