Stadsnieuws

The Hague HighLights gaat door!

The Hague Highlights
Drijvende kunstwerken die licht geven komen op de Hofvijver. (Foto: The Hague Highlights)

Lichtkunst op Hofvijver, Lange Voorhout, Gevangenpoort en Raad van State
Vier bijzondere plekken in het Museumkwartier Den Haag staan van woensdag 23 t/m zondag 27 februari in de spotlights. Bewoners en bezoekers van de stad kunnen de lichtkunstwerken gratis aanschouwen op de Hofvijver, het Lange Voorhout en de bekende gebouwen Gevangenpoort en Paleis Kneuterdijk (Raad van State). Vijf avonden lang, van 18.00 tot 22.30 uur, gaan in het centrum van de stad de lichtshows of projecties AAN. The Hague HighLights gaat toch door!

De derde editie van The Hague HighLights was eerder gepland in december en kan nu in februari alsnog plaatsvinden. De organisatie spreekt van spreekwoordelijk ‘licht aan het einde van de tunnel’. “Als de zon onder is zal de stad ‘shinen’ als nooit tevoren. Samen met de betrokken organisaties heten we iedereen welkom om in de avonduren het gebied rondom het Binnenhof eens in een bijzonder, spectaculair en ander licht te ervaren. Dit gaat goed samen met het genieten van alles wat nu weer kan; een hapje, drankje, overnachting en museumbezoek in de stad.”

Bezoekers worden tijdens een wandeling van zo’n 45 minuten getrakteerd op een viertal lichtkunstwerken. Deze tonen de diversiteit van Den Haag en de diversiteit van lichtkunst. Een historische projectie op de Gevangenpoort staat in het teken van het rampjaar 1672. Drijvende sculpturen op de Hofvijver zorgen voor kunstzinnig vuurwerk. Verfijnde NEON-kunst geeft een bijzonder schouwspel op het gebouw van de Raad van State. David Schoch, bekend uit het Haagse nachtleven en van Nachtclub PIP Den Haag, presenteert op het Lange Voorhout een magische lichtwereld in de vorm van een 150 meter lang audiovisueel kunstwerk dat de maan(d)kwartieren verbeeldt.

The Hague HighLights is een initiatief van Spinner & Langkous en LUSTR en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Stichting Museumkwartier Den Haag, Haags Historisch Museum en de Raad van State.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.