Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Tentenkamp asielzoekers Koekamp ontruimd

tentenkamp ontruimd

 

Vanmorgen is begonnen met de ontruiming van het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers op het Koekamp. Het hele gebied was afgezet, niemand mocht zich meer op het terrein begeven. Veel mensen stonden te kijken. Met grote grijpers werden de tenten in een grote afvalwagen gestopt.

 

Stad van Vrede en Recht

 

Een deel van de asielzoekers was al vrijwillig weggegaan, een ander deel had zich met stalen buizen aan elkaar vastgeketend. De politie heeft ze met een slijptol losgemaakt en gearresteerd. In totaal werden 21 asielzoekers en 7 sympathisanten aangehouden.

 

Sharon Gesthuizen

 

Sharon Gesthuizen (SP) was donderdag aanwezig bij de ontruiming van het tentenkamp op het Koekamp. Zij liet zich zowel door de politie als door actievoerders informeren over de gang van zaken.
Eén iemand die daar aanwezig was wilde graag enkele belangrijke papieren die nog in een tent lagen terug. Ondanks de vraag van Sharon Gesthuizen, mocht niemand zich daar begeven.

 

Joris Wijsmuller

 

Ook Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) was aanwezig. Hij liet zich ook informeren door diverse mensen. Samen met Sharon Gesthuizen liep hij mee richting de Tweede Kamer.
Sharon Gesthuizen liet weten, dat zij de ontruiming afschuwelijk vond. ”Ook al deed politie haar best om het netjes te doen.” Ze zal een motie van wantrouwen tegen staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven indienen als hij geen opvang organiseert voor afgewezen asielzoekers die niet terug kunnen. De Kamer nam onlangs een motie daarover aan.
”Teeven heeft er lak aan. Zie de consequenties, nu talloze mensen op straat, in detentie, enz. Als hij voor woensdag geen uitvoering geeft aan de motie, mag hij van mij opstappen”, aldus het Kamerlid.

 

tentenkamp ontruimd

 

Ook ik vind, hoe kan je mensen weer de straat op sturen, die daardoor geen kant meer op kunnen? Ze verdwijnen weer in de illegaliteit. Er zijn nog steeds geen verbeteringen gekomen om het falend terugkeerbeleid structureel aan te pakken. Juist door de tentenkampen, werd het probleem zichtbaar gemaakt. Met het verdwijnen hiervan dreigt het probleem weer onzichtbaar te worden. Nogmaals, ik hoop van harte dat er een goede oplossing komt voor de asielzoekers die op het Koekamp stonden….

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.