Mens/Maatschappij,  Overweging,  Politiek

VVD: uitgeprocedeerde asielzoekers moeten weg uit De Vloek

De Vloek: stropdas verboden.

 

De VVD vindt dat de uitgeprocedeerde asielzoekers direct het pand De Vloek aan de Hellingweg moeten verlaten.
De reden zou zijn dat de brandveiligheid in het pand onvoldoende is om de uitgeprocedeerde asielzoekers te huisvesten. Dit zou bekend zijn geworden, na een onderzoek van de brandweer.
Raadslid Martin Wörsdörfer (VVD) ergert zich behoorlijk omdat hij vindt dat met de krakers was afgesproken dat De Vloek alleen gebruikt mag worden als culturele broedplaats. Hij vindt dat de krakers de afspraken keer op keer schenden en zou het liefste zien dat ook zij het gekraakte pand verlaten.
De uitgeprocedeerde asielzoekers zaten eerst in een tentenkamp op de Koekamp, maar werden daar vorig jaar verwijderd wegens de onveiligheid en weersomstandigheden. Hierna werd een aantal door de krakers opgevangen in De Vloek.


 

De Vloek

 
Vandaag ging ik langs om een recente foto van De Vloek te maken.
Toevallig kwam ik één van de bewoners tegen.
Hij ontkende dat er sprake zou zijn van brandgevaar. Eerlijk gezegd leek me dat ook al erg sterk, want als een pand geexploiteerd mag worden van de gemeente voor de doeleinden waarvoor het wordt gebruikt, wat maken een paar extra mensen dan uit? Het gaat op dit moment slechts om een persoon of 10….
Het lijkt me, dat er ook voldoende plek is de ruimte te ontvluchten bij brand. Natuurlijk moet je niet aan een situatie denken dat er brand uit zou breken. Wie herinnert zich niet Schiphol? Deze mensen zitten echter niet opgesloten en open deuren (en ramen) zat.
Een toevluchtsoord voor mensen die nergens anders terecht kunnen.
De gemeente heeft ze geen alternatief geboden; illegaal is illegaal. Het is een zaak voor de landelijke overheid.
Maar waar moet je heen als je voor je leven vreest in jouw land van oorsprong?
Waar moet je heen als je eigenlijk al ingeburgerd bent?
Waar moet je heen, als niemand je wilt?
Waarom mogen mensen jaren wachten op een ja of nee, en dan na zoveel jaar alsnog weggestuurd worden?
Ik blijf me dit afvragen. Wat is hier voor menselijks aan.
Ik vind het een mooie geste dat er nog steeds mensen zijn die zich wel het lot van hun aantrekken en hun een “onderduikadres” bieden.

Please follow and like us:

6 reacties

 • S

  Dat die mensen zo lang in Nederland zijn is ook hun eigen schuld. Ze zijn toch uitgeprocedeerd! Een na andere bezwaar maken en zo jaren lang door…Neem je verantwoordelijkheid en ga terug naar de plek waar je zelf vandaan komt. Of ze ingeburgerd zijn is een andere kant van de verhaal. Een paar worden Nederlands die ze kunnen spreken en dan meteen ingeburgerd??? Inburgering is iets anders volgens mij en dat betekent dat ze normen en waarden moeten respecteren van een land waar ze komen. Kijk naar Schilderswijk, Den Haag Zuidwest. Vol “inburgeraars”…
  Ik kom regelmatig op jouw blog terug, vind ik leuk om te lezen, vooral korte verhaaltjes en foto’s uit onze wijk maar als je begint over zielige vluchtelingen en asielzoekers dan valt je in de herhaling en wordt minder interessant.

  PS Ik ben zelf een“inburgeraar”

 • Geertje

  @S
  Fijn dat je regelmatig op mijn blog terug komt, maar als je regelmatig op mijn blog komt, zou je mijn mening in dezes moeten weten. Dat ik in herhaling val is duidelijk. Maar heb jij wel eens met juist deze groep gesproken? (Ik wel).
  Uitgeprocedeerd zijn betekent niet altijd direct veilig zijn in land van herkomst.
  Overigens, ook ik ben bewoner van Zuidwest, dus snap goed wat jij bedoelt! Maar dat heeft niets met (deze) asielzoekers te maken.
  Haagsallerlei is een blog en geen nieuwssite; daarvan zijn er meer dan voldoende.
  Dat neemt niet weg, dat er geen nieuws op staat! Maar juist omdat het een blog is, geeft het mij de gelegenheid mijn mening over zaken te ventileren. Vind je dat oninteressant (net als de reclame op tv) dan kan je dat deel overslaan. Lees dan alleen het feitelijke deel aan het begin; jouw keuze 🙂
  Als je ziet hoeveel blogs over “zielige vluchtelingen en asielzoekers” gaan, is dit een fractie. Er zijn ook zat mensen die minder blij zijn met alle updates over graffiti, lieveheersbeestjes en de tuin.
  Mijn blog heet niet voor niets Haags Allerlei. Allerlei zaken over Den Haag….
  Maar lees ook eens deze link eens…

 • Ferry

  ” S ” … Deze mensen kunnen niet terug , als ze terug gaan lopen ze een groot gevaar , gevangenis of erger..

 • S

  Natuurlijk heb ik respect voor jouw mening over deze kwestie. Het is ook niet mijn bedoeling om mijn eigen mening te ventileren op jouw blog. Maar, omdat er ruimte is om te reageren dacht ik: ik doe het eventjes…Enige wat mij niet kan realiseren is dat er nog steeds mensen zijn die denken dat als je deze asielzoekers een (tijdelijke) onderdak biedt dat je hun geholpen heb. Dat is gewoon illusie, zo gaat hun agonie gewoon door. Maar ja, iedereen heeft een eigen mening hierover.
  Jammer, ik heb op jouw blog geen nieuws gezien over de sloop van Nutsschool Woonstede. Of heb ik dat gemist? Na 53 jaar is school afgebroken. Het was erg emotioneel. De herinneringen onder de sloophamer, zou ik zeggen. Mijn beide dochters zaten op dat school.
  Trouwens de mooiste foto op jouw blog zijn die van de tuinvogels. Ik ben zelf een vogelliefhebber.
  Leuke blog, blijf ik op de hoogte van de nieuws uit mijn omgeving (en breder). Ga vooral zo door!

 • Geertje

  @S
  Natuurlijk mag dat!!!!
  Graag zelfs als ik eerlijk ben.
  Met meningen van anderen ben ik heel blij; soms ga ik ook dingen anders zien en/of zoek verder.
  Een discussie kan heel nuttig zijn.
  Maar met deze kwestie ben ik heel begaan en ik weet egwoon dat vele asielzoekers (lees dus niet de economische vluchtelingen!) het heel zwaar hebben.

  Voor wat betreft de sloop; ik heb dat helemaal gemist!
  Jammer!
  Maar als je een tip hebt, mag je me altijd mailen ( gera.nieland@gmail.com )

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.