Natuur/milieu,  Wijknieuws

Stofzuigers in de wijk
Den Haag Schoon.
Veel aktiviteiten zijn erop gericht de straat er weer wat schoner uit te laten zien.
Stickers op vuilnisbakken op straat en diverse campagnes.
Het lijkt soms vechten tegen de bierkaai, maar hopelijk zal het zoals bij zo veel zaken een kwestie worden van “de lange adem”.

In de wijken Vrederust en Bouwlust zie ik op diverse plaatsen speciale bakken tegen flatmuren staan om ratten te vangen; mijn maag draait zich om bij de gedachte op welke manier die dieren zullen sterven, maar de overlast is wel enorm.
Toch zou het niet nodig moeten zijn; als iedereen zijn afval netjes zou opruimen, dan zou een dergelijke methode niet hoeven en mens en dier in harmonie met elkaar kunnen leven.
Elke donderdag wordt hier het vuil opgehaald; ik pak mijn bezem dan even om alle rommel die op de stoep achter is gelaten op de weg te vegen, want naderhand komt de veegwagen van de gemeente; lekker schoon en fris het weekend in!
Maar ook zie je hier een speciale stofzuiger die de gemeente heeft aangeschaft (je ziet deze overigens in meerdere wijken; Den Haag heeft er meerdere aangeschaft).
Ook hierbij geldt bij mij hetzelfde als bij de ratten; eigenlijk zou dat niet nodig moeten zijn; als iedereen af en toe zijn stoepje even aanveegt, zou er zoveel (belasting)geld kunnen worden bespaard!

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Gek is dat toch. Mensen gooien van alles en nog wat op straat. Ik vraag me dan steeds af of ze dat bij hen thuis ook doen. Eigenlijk weet ik het antwoord. Nee. Maar waarom dan wel op een plek die eigenlijk ook van hen is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.