Politiek,  Wijknieuws

Eerste verkiezingsdebat in Villa Escamp
In aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart a.s. organiseerde Radio Discus op zaterdag 6 februari tussen 11.00 en 14.00 uur het eerste verkiezingsdebat in Villa Escamp aan de Leyweg 795 in Den Haag met als thema “Veiligheid”.

Dit eerste debat werd ingeleid door een tweetal deskundigen: Leo Olffers, voorzitter Wijkberaad Laak Centraal en Karima Daoudi,  projectleider jongeren.
Daarna gingen van links naar rechts op de foto Bart Brands (PVV),  Gerard Verspuij (PvdA), Karsten Klein (CDA), Wim Pijl (Christelijk Sociaal Den Haag), Rachid Guernouai (D66) en Arjen Lakerveld (VVD; niet op de foto!) met elkaar en het publiek in discussie over dit thema onder leiding van Joop Schouten van Radio Discus.
Ook David Rietveld (Groen Links) zou aanwezig zijn, maar helaas moest hij zich wegens ziekte afwezig melden.Het thema Veiligheid werd heel breed uitgemeten; er werd onder andere gediscussieerd over (wijk)agenten, de hangjongerenproblematiek, preventief fouilleren en cameratoezicht, over scholing (wanneer komt er een HAVO/VWO in Den Haag Zuidwest?) en recreatieve voorzieningen voor jongeren.
Op sommige terreinen waren een aantal politici het met elkaar eens, maar op veel terreinen waren de verschillen toch wel zeer groot.

Troubadour Dennis Wijmer ronde het geheel muzikaal af met een lied dat hij ter plekke had gemaakt naar aanleiding van wat de politici hadden besproken.

Het programma is via de knop “Luister live!” na te bekijken via Radio Discus (klik hier)
RTV Discus zal nog 3 verkiezingsdebatten organiseren in Villa Escamp:

Zaterdag  13 februari: Duurzaamheid
Zaterdag  20 februari: Burgerschap
Zaterdag  27 februari: Lijsttrekkers

De debatten zullen steeds worden ingeleid door materie-deskundigen, waarna politici en publiek met elkaar in discussie gaan.
Elk debat zal worden afgesloten met een after party, waarin de aanwezigen wordt gevraagd naar hun mening over het debat. Het geheel wordt muzikaal afgesloten door een troubadour.
Zaal open vanaf 10.30 uur.
Toegang gratis

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.