Wijknieuws

Steekpartij Melis Stokelaan/De Dreef

 

Een minder leuk bericht van gisteravond.

Helaas waren mijn kinderen getuige en gelukkig ook hulp!

Wat ik hier neerschrijf is in het kort wat ik van hun heb gehoord; of alles correct is weet ik dus niet. De foto is omdat ik me om hun ongerust maakte en er dus heenliep en ja, mijn camera zit dus altijd in mijn tas.

Normaal gesproken zou ik liever thuis zijn gebleven….

 

Een tramcontroleur (tram 9) die op weg was naar een winkel zou hebben gezien dat een man rond 21.00 uur zijn zwangere vriendin in de buik sloeg, waarop hij hem daarop aansprak.

Volgens de persberichten zouden een tramcontroleur van tram 9 en een man rond 21.00 uur ruzie hebben gekregen om een bekeuring die de vriendin van de man had gekregen omdat zij geen plaatsbewijs in haar bezit had.

Dit beviel de man niet en sloeg op de controleur in.

Helaas pakte hij ook een mes en stak hem meermalen.

Bloedend liet hij de bewaker op de grond liggen.

Mijn zoon die dit alles zag rende op hem af en heeft met een doek de bloedingen dichtgedrukt en hem “bij de tijd gehouden” tot de hulpdiensten arriveerden. Mijn dochters stuurde hij uit voorzorg direct naar vrienden van hun die daar in de buurt woonden.

Omdat de politie de dader en het mes zocht, werd de hele omgeving Melis Stokelaan/De Dreef afgezet.

Het werd voor ons allemaal dus erg laat gisteravond; zeker mijn dochters waren enorm geschokt omdat ze oog in oog hadden gestaan met de dader, die het bloedend mes nog in zijn hand had…

 

UPDATE: Lees ook de reactie van de HTM – beveiliging in de reacties.

Please follow and like us:

18 reacties

 • richard Mulder

  Een zeer groot compliment voor je zoon gera, ik weet wat het is om mensen te moeten redden en dan ben ik daar voor opgeleid.

  Dit zie je tegenwoordig niet meer zoveel. Dus wees trots op hem maar dat ben je zeker dat weet ik hahahahahahahahahahaha.

 • Barry

  Vind wel dat je zoon nu een lintje mag krijgen van de koningin, wegens zijn hulp enzo.

  Ben eenkeer in een vechtpartij terecht gekomen met twee gasten. Er stonden toen stuk of 5 beveiligers in de tram en deden geen ene flikker (zoals gewoonlijks). Snap ook niet helemaal wat hun functie is in de tram hoor staan een beetje ter opvulling en als er wat aan de hand is doen ze nog niets.

  Maar goed het is heel erg triest vooral voor je kinderen dat ze dit hebben moeten meemaken. Hopelijk komen ze er goed overheen. Sterkte voor ze!!!!

 • HTM - beveiliging

  Namens de medewerkers van Lijn 9 bedankt voor de ondersteuning.

  Onze medewerker maakt het goed maar heeft erg veel geluk gehad !
  Hij is 10 x gestoken, te weten in borst, buik en benen. Het is een wonder dat hij het overleefd heeft.

  De dader was het niet eens met de bekeuring voor zwart-rijden van zijn vriendin. De bekeuring is uitgedeeld door het ondersteuningsteam van de HTM, het VOT, dus niet door het slachtoffer.
  De dader was ook niet aanwezig bij die aanhouding, dus de vrouw speelt een belangrijke rol in het hele verhaal. De dader kende het slachtoffer niet eens.

  Dat het zo uit de hand gelopen is had niemand kunnen voorzien.
  Een steekpartij met als aanleiding een tramkaartje van € 1,60 , te zot voor woorden.

  De controles gaan door, dat is ons werk en blijven we gewoon doen. Uiteindelijk staat de veiligheid van de passagier centraal. De tram moet een sociaal vervoersmiddel blijven en niet een bron van criminaliteit/verveling worden.

  Gelukkig krijgen we ook veel positieve reacties van reizigers, die te kennen geven dat door de inzet van de controleurs, ze de tram weer gebruiken als vervoersmiddel.

  Namens ons team bedankt voor jullie inzet,

  Beveiliging Lijn 9

 • koffiekitten

  Wow, wat heftig. Jullie mogen trots zijn op je zoon. Dat is pas in actie komen, zonder nadenken gewoon doen. Sterkte voor je meiden en zoon eigenlijk ook, is niet niks.

 • Jan

  Lieve geertje,
  Een dikke dikke dikke knuffel en compliment aan je kinderen.
  Ook een dik compliment aan jullie als ouder dat je je kinderen wel degenlijk hebt meegegeven dat je medemens helpen een goed iets is.
  Ook leuk dat de HTM heeft gereageerd.

  Alle lof voor jullie al hoop ik ook dat we ooit zonder al die gekke buitensporige onnodige geweldsdelicten kunnen.

  Daders zouden eens wat meer moeten beseffen welke persoonelijke en emotionele ellende ze anderen aandoen als ze zogenaamd voor hun recht gaan!

  Maar dikke knuf en dikke kus.
  Liefs

  Jan
  Scheveningen.

 • Ron

  Lieve Gera,

  Ik wens jou en het hele gezin sterkte met de situatie. Het zal behoorlijk wat impact hebben gehad op het gezinsleven. Neem er met z’n allen de tijd voor om het een plekje te geven.

  Voordat ik me bezighield met popfotografie maakte ik ook “nieuwsfoto’s”. Op een bepaald moment had ik teveel zien gebeuren, je neemt alle ellende toch mee naar huis, professionele instelling of niet.
  Na een bedreiging en mishandeling tijdens mijn werk, bij een brand in een bedrijfspand waar de huurder een wietplantage op zolder had gemaakt die niet brandveilig was, had ik het gehad en ben ik met nieuwsfotografie gestopt. Het persoonlijke en emotionele risico dat ik liep tijdens mijn werk was te groot geworden. Let wel, ik koos er bewust voor om in dergelijke situaties terecht te komen en was me bewust van de risico’s. Een controleur in de tram controleert plaatsbewijzen en kiest niet voor het risico om neergestoken te worden. Hij wordt er zelfs niet fatsoenlijk voor betaald. Passagiers die gewoon voor een kaartje betalen kiezen er ook niet voor om geconfronteerd te worden met dit soort gevaarlijke situaties. Er gebeurt mijns inziens teveel in het openbaar vervoer en dit zou beter aangepakt moeten worden. De politiek, vervoersmaatschapijen enz. moeten zich maar eens achter de oren krabbelen en maatregelen nemen. Het bijbehorende kostenplaatje wordt nu afgedaan met de dooddoener “Het zijn maar incidenten”

  De maatschappij verhard zich en nu is jouw familie er ook mee in aanraking gekomen. Ik kan alleen maar adviseren om er, als de behoefte er is, veel over te praten met je kinderen. Ook al willen ze 100x hetzelfde verhaal kwijt. Na zo’n voorval kijk je onbewust toch anders tegen de wereld aan en de gevaren zijn ineens niet meer ver van je bed.

  Ondanks mijn journalistieke en mediatrainingen, waarbij ik geleerd heb om afstand te nemen, zie ik bepaalde nieuwsgebeurtenissen nog steeds voor me. De tijd heelt bijna alle wonden zeggen ze. Hoe lang die tijd precies is verteld het verhaal niet.

  Ik hoop dat jullie er allemaal goed doorheen komen. Aarzel niet om gebruik te maken van professionele hulp als het nodig is. Je zoon is een kanjer die goed gehandeld heeft op het moment. Je mag trots op hem zijn. Ik hoop van harte dat de dader voor langere tijd opgeborgen wordt waardoor de maatschappij weer enige tijd wat veiliger wordt. Dat we met z’n allen ontzettend veel moeten betalen voor de detentiekosten e.d. is weer een ander verhaal.

  Sterkte en tot ziens.

  Ron

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.