Stadsnieuws

Stadsboerderijen hebben Juni als crowdfundingmaand

crowdfundingmaand
Archieffoto crowdfundingmaand Stadsboerderijen

Bijna 40 kinderboerderijen doen dit jaar mee aan de Kinderboerderijen Actief Toer. Dé speciale crowdfundingmaand voor kinderboerderijen. Dit jaar is de 5e editie van de Kinderboerderijen Actief Toer. Ook de 10 Haagse stadsboerderijen doen mee aan deze maand. De stadsboerderij is een plek waar je een unieke ontmoeting kan hebben met boerderijdieren. Een belevenis dicht bij huis en voor herhaling vatbaar.
Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer sparen de stadsboerderijen voor mooie, zinvolle en vooral zichtbare aanvullingen die het terrein van de stadsboerderij nog aantrekkelijker maken. Een paar voorbeelden: educatieve (kunst) melkgeiten om te leren melken, speelattributen voor de kleinere kinderen, aanleg van een natuurpad.

Volop acties en activiteiten
Tijdens de actiemaand is er van alles te doen op de deelnemende boerderijen. Lekkere pannenkoeken bakken en eten voor het goede doel maar ook kleine activiteiten zoals voorlezen tussen de dieren. Heel veel kinderboerderijen hebben een ‘KinderzwerfboekStation’ waar bezoekertjes boekjes uit mee kunnen nemen, lezen en ook weer (andere) boekjes in terug kunnen zetten. Tijdens de actiemaand zijn er heel veel momenten waarop uit een speciaal voorleesboek voorgelezen.

De stadsboerderijmedewerkers kunnen je heel veel leren over (huis)dieren. In de maand juni worden op alle stadsboerderijen speciale zakjes konijnenvoer verkocht waarvan de gehele opbrengst bestemd is voor het spaardoel van de boerderij.

Kinderboerderijen Actief Run
In 2018 wordt tijdens de crowdfundingmaand voor de eerste keer de ‘Kinderboerderijen Actief Run’ gehouden. De Run is een kleine sponsorloop op of rond het terrein van de kinderboerderij. Jong en oud loopt voor het spaardoel op hun kinderboerderij. Meedoen aan deze sponsorloop betekent bewegen, en zo heeft deelname dus een dubbel positief effect. Inschrijven kan eenvoudig via www.kinderboerderijenactief.nl/run klik de sponsorloop van de betreffende stadsboerderij en schrijf je in. Vier Haagse stadsboerderijen organiseren een run:

  • 3 juni Herweijerhoeve (Escamp) en Kakelhof (Loosduinen)
  • 6 juni Waaygat (Scheveningen)
  • 27 juni Landzigt (Leidschenveen)

Doe een donatie en verdien een leuke tegenprestatie
Ga naar //voorjebuurt.nl/nl/kinderboerderijen doe voor 1 juli een donatie voor het spaardoel van de stadsboerderij. Fonds 1818 ondersteunt deze maand en verdubbelt bijna het bedrag dat de stadsboerderijen bij elkaar sparen. Iedere gedoneerde euro is dus meer waard!

Supporter
Olympisch Kampioen Gianni Romme spreekt zijn steun uit over de actiemaand en run in 2 filmpjes.

Opbrengsten afgelopen jaren
Tijdens de vorige 4 edities hebben de kinderboerderijen dankzij de bezoekers via de Kinderboerderijen Actief Toer totaal bijna €150.000 binnengehaald om wensen in vervulling kunnen laten gaan. Meer informatie www.kinderboerderijenactief.nl/actief-toer

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.