Kunst/Cultuur

Spectaculaire slotvoorstelling Poezie op Pootjes

uitverkochte zaal

Donderdag 21 februari was de slotvoorstelling van Poëzie op Pootjes georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting in Theater Zwembad de Regentes (waar ik als kind mijn eerste zwemdiploma’s haalde).
Een uitverkochte zaal en een voorstelling die werkelijk spectaculair en liep als “een trein” (zowel organisatorisch als qua snelheid).

Achter elkaar traden diverse dichters die in het boek een bijdrage hadden geleverd en bekende diverse artiesten op.
Echt een onvergetelijke avond!
Een kleine indruk probeer ik hier neer te zetten, maar eigenlijk is het niet te doen; de sfeer moest je gewoon proeven.


Jan van Veen

Candellight

Hilarisch vond ik al het begin; op een scherm werd een brandende kaars afgebeeld waarna Jan ‘Candlelight’ van Veen op de welbekende tune het eerste gedicht voorlas.
Natuurlijk moest de hele zaal lachen!

Met ADO-sjaal

Zoals ik al schreef, lazen diverse mensen “hun”gedicht voor. Een aantal gingen over ADO; wel typisch want net die avond vergaderde de gemeente over het lot van deze club. Rabin Baldewsingh en Jetta Klijnsma zouden aanwezig zijn, maar waren derhalve verhinderd.

Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb lazen daarom een gedicht voor.Robert-Jan Rueb

Gerard van den IJssel

Presentatie eerste CD RegahsTussendoor waren er optredens van de Règâhs, die deze avond hun eerste CD introduceerden,FayaEn zangeres Faya die zichzelf begeleidde op piano.Marcel VerreckOok Marcel Verreck, die weer in de stad teruggekeerd is las een gedicht en een stuk uit zijn boek voor.anna enquistAnna Enquist dito.

Het optreden van Kern Koppen (vroeger Nuclear Family) was heel spectacualair; tijdens hun rap trad ook een streetdance groep op; ongelooflijk wat een stunts zij lieten zien!ManarManar zweepte iedereen op,

zeker met hun versie van “Den Haag mooie stad achter de duinen” J.


Rudy van Dantzig

GertJan Evenhuis

samenRudi van Dantzig, net genezen na een lange strijd tegen lymfeklierkanker had zijn eerste publiekelijke optreden en las een gedicht, waar Gertjan Evenhuis op danste; ik moet wel zeggen, dat dit een immense indruk op me achterliet.

Natuurlijk ging het doek met alle deelnemers ook omhoog; een staande ovatie werd gegeven; terecht!Staande ovatieOp RTV-West kan je vandaag een samenvatting zien om 16:00, 19:00 en 22:00 uur van dit evenement, die morgen om 14.00 uur nog eenmaal wordt herhaald.

Hieronder een hele kleine compilatie van artiesten die optraden.Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.