Politiek

SP stijgt enorm in peilingen

De SP stijgt tot recordhoogten in de peilingen en zou nu zelfs de grootste zijn volgens de peilingen van Maurice de Hond.
Is dit vreemd?
De crisis en de daarbij behorende bezuinigingen geven een enorme impact wat men nu gaat merken (en voelen).
Het is geen wonder dat velen zich meer aangetrokken voelen tot de meer links georiënteerde partijen.


Een kleine analyse van een ‘leek’.
Het CDA dat altijd een beetje rond het midden heeft ‘gezweefd’ heeft weinig overtuigingskracht meer.
De PvdA verliest zetels met Cohen als leider; de partij spreekt weinig mensen meer aan, ik denk mede door de manier waarop Cohen zich aan de media presenteert. Maar ook het instemmen van diverse wetsvoorstellen van de huidige gedoogcoalitie heeft ze geen goed gedaan.
Dan Groen Links; onder andere de missie Kunduz blijft ‘hangen’.
De PVV, die toch ook zeker linkse trekjes heeft, raakt veel aanhangers kwijt. Vanzelfsprekend hebben vele mensen op deze partij gestemd uit ongenoegen met de politiek die werd bedreven. Krachtige one-liners vielen goed in de smaak en zij vertelden wat velen dachten maar niet durfden uiten. Maar wat is er nu daadwerkelijk van hun verkiezingsprogramma terecht gekomen en wat maken zij van hun beloftes waar?

Goed, zij hebben de 130 kilometer zone (deels) op de snelweg kunnen doordrukken en ook de dierenpolitie is een feit. Het burkaverbod is er helaas doorheen voor wat betreft de Tweede Kamer (ik zeg helaas, omdat ik het een stukje symboolpolitiek vind, dit land zich in deze crisis met andere zaken zou moeten bezighouden en omdat ik bang ben dat juist de vrouwen die nog naar buiten konden met deze kleding nu helemaal in een isolemant terecht komen. En dat voor die ‘paar’ vrouwen in Nederland met een burka?).
Maar kijk eens naar hun andere punten.
Belangrijk voor hun was de verzorgingsstaat (zie pagina 22 en 23).
Een breekpunt voor de gedoogcoalitie zou zijn de AOW. 65 jaar was de grens…..
Geen verhoging van de eigen risico zorg (pag, 27).
Extra geld voor de zorg (waar zie ik dat?).
Geen EPD.
Extra zorgmedewerkers. Waar haal je dat geld vandaan tijdens deze drastische bezuinigingen?
Dan het onderwijs: handhaving studiefinanciering en OV-jaarkaart (pag. 30-31) Ja ja….
Werk en ondernemen is belangrijk: lagere belasting voor ondernemers en burgers (pag. 38 en 39).
Het JSF moet stoppen, maar gaat nog steeds door (pag. 43).
Al met al kan je stellen dat er weinig tot niets is terecht gekomen van hun programma en dat alleen hun geluid hoorbaar blijft. Met daarbij het slechte begin waar diverse PVV-ers negatief in de publiciteit kwamen en waaronder onlangs weer de perikelen rond Bosman.

Roemer is en blijft een ‘gezellige, vriendelijk Brabander’, gekleed in pak (‘zo ben ik’), altijd even correct en zeer toegankelijk. Hij lijkt zich nooit verheven te voelen boven een ander en is intelligent en adrem.
Al met al een zeer toegankelijk persoon die zich heeft ontwikkeld tot een duidelijk leider. En een leider in een evenwichtige partij is waar men nu naar op zoek is. De angst voor de gevolgen van de bezuinigingen leiden tot de keuze op een sterke linkse partij; de enige die op dit moment overblijft is de SP…..Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.