Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Soepbus bijna voldoende certificaten om te blijven bestaan

Soepbus bij CS

 

Al eerder schreef ik over de soepbus van de Kesslerstichting, die in zijn bestaan wordt bedreigd omdat het bedrijf dat de soepbus doneerde dat voor één jaar deed.
Daarom werd eind vorig jaar een reddingsactie gestart. Bedrijven en particulieren konden en kunnen bijdragen aan het voortbestaan van deze voorziening voor dak- en thuislozen door een certificaat aan te schaffen. Er zijn al 42 stuks van de 60 benodigde certificaten verkocht en de Kessler Stichting heeft er nog 17 beschikbaar voor verkoop.
Lees hier (PDF) voor meer informatie en achtergronden over de soepbus en de certificaten!


Maar natuurlijk zijn ook kleinere giften van harte welkom!
U kunt uw bijdrage, hoe klein ook, doneren op giro 199 ovv Soepbus.
Op 1 maart 2013 loopt namelijk het sponsorcontract ten einde. Wanneer de Kesslerstichting het benodigde bedrag niet bijeen weet te krijgen, bestaat de kans dat de soepbus na meer dan 25 jaar uit het Haagse straatbeeld verdwijnt. En dat kan en mag tich niet gebeuren?

Het aantal bezoekers van de soepbus neemt nog steeds toe. Dagelijks verstrekken de medewerkers aan zo’n 50 tot 95 mensen soep, brood, koffie en fruit. Ook nu de winterregeling nog van kracht is en er voldoende opvangplekken zijn, maken per avond ongeveer 30 tot 35 mensen gebruik van de diensten van de soepbus. Tijdens de winterregeling extra belangrijk om mensen te attenderen op deze aanvullende regeling en te motiveren hier gebruik van te maken omdat overnachten op straat gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.
De Kessler Stichting zal nog 17 ’maatschappelijke certificaten’ moeten verkopen om het voortbestaan van de bus zeker te stellen. Bij aanschaf van een certificaat krijgt de organisatie als tegenprestatie een vermelding op de website van de Kessler Stichting. Vanaf vijf certificaten wordt ook het bedrijfslogo op de soepbus afgebeeld.

Please follow and like us:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.