Natuur/milieu

Sneeuwpracht in De Uithof

Zon laat zich even zien

 

De sneeuw zorgde niet alleen voor overlast.
Het was ook vooral een prachtig gezicht, zeker toen tussen en tijdens de sneeuwbuien door de zon zich even liet zien.


 

Bij het doolhof

 

Natuurlijk moest ik ook de natuur in.
Want waar is het mooier dan in parken en bossen?
Dus ging ik wandelen in natuurgebied De Uithof. Heerlijk te lopen in sneeuw die nog onberoerd is.

 

langlaufen in de sneeuw

 
Het pak sneeuw dat was gevallen was zo dik, dat het zelfs mogelijk was te langlaufen!
Niet eerder zag ik dit in Escamp.

 

De lichte kleurt zo mooi in dit landschap

 
De Galloway runderen ondervonden geen hinder van de sneeuw; rustig graasden ze door.

 

merel pikt sneeuw

 

De vogels leken ook te genieten. Merels pikten tussen de knotwilgen de sneeuw om de dorst te lessen. Over water gesproken.
Als je bij het doolhof de berg opgaat en weer afgaat, kom je bij een slootje.
Dolgraag wilde ik daarlangs lopen. Resultaat was een nat been, want door de sneeuw zag ik niet, dat er allemaal diepe plassen waren ontstaan tijdens de regenval van de vorige weken.
Toen ik me had losgewormd uit het gat, ging ik voorzichtig verder, om weer in een diepe plas te stappen. Ik besloot toen maar weer terug te lopen: de Uithof is groot genoeg….

 

roofvogel tussen de takken

 

Al een paar keer zag ik hem wegvliegen, volgens mij een buizerd al weet ik dat niet zeker. Hij liet zich alleen maar op de rug zien. Steeds was ik te laat om hem vast te leggen. Dichtbij komen was onmogelijk!
Maar uiteindelijk kreeg ik hem toch redelijk in beeld, ondanks de sneeuwbui die toen viel.

 

in het riet

 

In het riet waren deze vogeltjes ook zichtbaar.
Al veel vaker probeerde ik deze vast te leggen, maar ik was steeds kansloos. Vandaag zat één aan het uiteinde te pikken aan een aar. Hebbes! Maar wat voor soort het is? In eerste instantie dacht ik dat het een rietgors was, maar dat lijkt me haast onmogelijk. Kan iemand mij helpen?

Update: Dank zij Pietplaat weet ik de naam van de laatste vogel.
Ik had het stiekem gehoopt, maar niet verwacht (omdat het een broedvogel is): het is een rietgors!

Please follow and like us:

2 reacties

  • S

    Ik ben zelf ook vandaag naar de Uithof gegaan om een paar foto’s te maken. De natuur is prachtig, de besneeuwde bomen, je hebt het gevoel dat je beland in een droomwereld. Alleen nog in de verte hoor je de herrie van de auto’s op de Lozerlaan, het was zo rustig, wonderlijk. Soms maak ik me zorgen om de Schotse hooglanders, volgens mij hebben ze steeds minder te eten, en wat straks als al die sloten door de vrieskou bevroren zijn? Ik heb de gemeente gebeld, ze zeggen dat de eigenaar van de runderen zorgt voor de dieren en hun in de gaten houdt. Ze zouden tegen moeten kunnen volgens hun. Laten wij hopen dat het zo is…
    Maar, je hebt mooi foto reportage gemaakt, al moet ik eerlijk zeggen dat jouw verhaaltjes bij de foto’s nog leuker vind.

  • Hanny

    Sprookjesachtig mooi! Ik ben jaloers. Hier 0,0 cm sneeuw.
    Welk vogeltje het is, weet ik niet. Het lijkt op een mus, maar die zal wel niet in het riet zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.