Wijknieuws

Scholenveld en Complex 505

Den Haag Zuid-West verandert steeds meer. Veel gebieden worden gerenoveerd en gesloopt.

 


Op de Vrederustlaan ligt een groot sportveld, dat gebruikt wordt door korfbalvereninging Olympiek. Dit jaar verhuist deze vereniging naar Ypenburg. Het veld wordt dan bouwklaar gemaakt, samen met de plaats waar een school reeds gesloopt is (de Anemaschool) en een school die wordt gesloopt (J.C. Pleysierschool). Ook waar nu De Compaan aan De Gaarden staat komt nieuwbouw.
Dit gebied wordt project Scholenveld genoemd.
De bedoeling is dat er hier 48 eensgezinswoningen, 69 appartementen en twee nieuwe schoolgebouwen (Van Koetsveldschool (speciaal onderwijs voor leerlingen van 4 tot 20 jaar) en de Hofstede Praktijkschool (praktijkonderwijs aan jongeren van 12 tot 18 jaar) komen te staan, met tussen de schoolgebouwen een openbaar speelveld.

 


 

Maar ook in het gebied tussen de Melis Stokelaan en de Wolweversgaarde komt nieuwbouw; de huizen die nu (al heel lang) leeg staan worden gesloopt. In de plaats daavan komen 65 eensgezinswoningen en 146 appartementen (waarvan 47 sociale huurappartementen). In de tweede helft van dit jaar zal de bouw beginnen.
Dit gebied wordt Complex 505 genoemd. De bouwaanvraag is onlangs door Haag Wonen bij de gemeente ingediend.

Voor al die woningen komt weinig sociale woningbouw terug; terwijl er veel gesloopt zijn en worden in dit stadsdeel. Op zich natuurlijk niet zo vreemd, omdat de gemeente een beter spreidingsbeleid wil van arm en rijk. Dit stadsdeel zou volgens Norder gemengder moeten worden. Maar overal waar ik kijk, zie ik weinig sociale woningbouw, en veel dure huizen terugkomen. Waarom wordt dit spreidingsbeleid ook niet doorgevoerd in de “rijke” stadsdelen? (retorische vraag).
Waar moeten degenen heen die niet in een duur huis kunnen wonen?
Bronnen:
gemeente Den Haag

RTV-West (in archief zoek op Scholenveld)

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.