Wijknieuws

Samen met de Buren

Gezellig met elkaar aan tafel

 

Op zaterdagavond 9 november had Wijkberaad Vrederust de activiteit Samen met de Buren georganiseerd.
Dit is een ontmoeting van mensen uit de wijk Vrederust. De bedoeling is diverse culturen samen te brengen waardoor men begrip voor elkaar gaat krijgen en de sociale cohesie wordt versterkt.
Maar ook, omdat iedereen door onder andere tijdgebrek nauwelijks meer met elkaar in contact komt, om mensen weer met elkaar in gesprek te laten komen.
Omdat met een tafelschikking werd gewerkt, is dit gelukt. Niet iedereen was in het begin even blij dat hij of zij niet bij zijn eigen kennissen mocht zitten, maar uiteindelijk werd het een enorm geslaagde avond.


 

toespraak door Majoor Stastra

 

Na een welkomstwoord door één van de trekkers van deze activiteit (ik dus) hield korps sergeant majoor Stastra van het Leger des Heils een korte toespraak, waarin hij uitlegde wat het leger gaat doen als het nieuwe gebouw op de Ambachtsgaarde gaat betrekken. Maar ook wat zij nu al doen in hun tijdelijke ruimte.

 

Vele schalen vol verschillende gerechten

 

Nadat dhr. Stastra met een bord langs de tafels met gerechten ging, konden de anderen aansluiten om hun bord op te laten scheppen met heerlijke gerechten, bereid door diverse kookploegen. Al vanaf 9 uur ‘s morgens waren zij bezig geweest in het gebouw van HVP-zorg aan de Melis Stokelaan (buiten wat thuis al was voorbereid!). Iedereen kon kiezen uit maaltijden uit de Nederlandse, Afghaanse, Indische of Marokkanse keuken (of natuurlijk allemaal).

 

koor

 
Hierna trad het koor Oud Hollandse Nieuwe op (klik hier voor een hele korte impressie). Er werd heerlijk meegezongen met bekende liedjes en aan het eind zelfs gedanst….
 
dansen

 
Na nog een ronde van het diner werd een vragenspel gespeeld waar de kennis van diverse culturen werd getoetst. Uiteindelijk, na een “gokvraag” was de winnende tafel bekend en kregen alle mensen van die tafel een grote bos rozen. Hierna was het tijd voor een dessert.
Men kon weer kiezen uit diverse cakes en taarten.
De avond, die al om 17.30 uur begon, was pas om 22.00 uur afgelopen. Maar zo te zien ging iedereen heel tevreden naar huis en vond het een heel geslaagde avond.
Een dankwoord natuurlijk voor al die vrijwilligers en stagiairs, die maandenlang van tevoren en op de dag zelf hard hebben gewerkt er een geslaagde avond van te maken.
Maar ook aan de sponsoren, die het financieel mede mogelijk maakten: de gemeente Den Haag, Staedion, HaagWonen, Stichting Levi Lassen en Fonds 1818.

Voor de foto’s die ik heb gemaakt klik hier.
Iemand anders heeft ook nog foto’s gemaakt aangezien ik op de avond zelf ook verantwoordelijkheden had: als ik deze ontvang worden deze toegevoegd.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.