Stadsnieuws

Sail volgend jaar in Scheveningen

Sail
Sail in 2019 op Scheveningen
Persfoto

Volgend jaar is Scheveningen weer de plaats van een bijzonder maritiem evenement.
In 2019 zijn van 20 tot en met 23 juni tientallen Tall Ships, replica’s en zeezeilschepen te bewonderen in de haven van Scheveningen.
Stichting Sail op Scheveningen organiseert in samenwerking met de Gemeente Den Haag ‘Sail op Scheveningen’. Scheveningen is de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta die start in Rouen/Normandië vanwege 75 jaar D-Day.

Het wordt een evenement op grote schaal om de rol van Den Haag als internationale stad van vrede en recht aan zee op het mondiale toneel kleur en vorm te geven. Tevens is dit de kick-off voor een jaar festiviteiten en herdenkingen rondom 75 jaar bevrijding.

De organisatie verwacht onder andere de Sedov (het grootste Tall Ship ter wereld uit Rusland), de KRI Bima Suci (een marine-opleidingsschip uit Indonesië, een in 2017 gebouwde grotere versie van de Clipper Stad Amsterdam) en El Galeon (een van de meeste imposante replica’s van de VOC-tijd uit Spanje).

Wethouder Richard de Mos: “Den Haag verwacht ten minste 200.000 bezoekers voor Sail op Scheveningen. De Volvo Ocean Race heeft Scheveningen op de kaart gezet en hier gaan we vrolijk mee verder. Rotterdam heeft de Havendagen en wij hebben dit mooie evenement.”

Schepen tijdens Sail te bezoeken

Sail
Genieten op een zeilboot
Persfoto

De schepen zijn niet alleen in de haven te bezichtigen, maar er wordt ook volop mee gezeild. Stichting Sail op Scheveningen heeft als doel zoveel mogelijk jongeren mee te laten zeilen van Rouen naar Scheveningen en een unieke leerervaring te geven. Voor publiek en bedrijven zijn vaartochten beschikbaar.

Er zijn diverse mogelijkheden voor bedrijven en organisaties om bij te dragen aan en te participeren in het evenement. Naast samenwerking op gebied van sponsoring/exposure kunnen bedrijven vanuit Corporate Social Responsibility (MVO) participeren in ons Trainee Programma “Free your Future!” en het seminar “Voyage to the next Economy”.
Het organiseren van workshops, lezingen, demonstraties of een eigen stand/expo ruimte in de Visafslag van Scheveningen behoort tevens tot de mogelijkheden. Er zijn diverse sponsorpakketten of participaties beschikbaar.

Diverse partners uit Scheveningen en Den Haag zijn inmiddels aangehaakt om dit event tot een succes te maken! Zo zal de catering verzorgt worden door Catch by Simonis en haar lokale leveranciers.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.