Gezondheid,  Wijknieuws

Round-up nog steeds gebruikt in woonwijken

Round-up
Round-up bij portieken

Vandaag reed ik door Moerwijk, toen ik een wagen zag die met een middel spoot.
Ik dacht direct: Round-up!
Na een meter of honderd besloot ik terug te rijden om het vast te leggen. Want eigenlijk vind ik het ongelooflijk, dat dit onkruidbestrijdingsmiddel nog steeds wordt gebruikt in woonwijken, zeker daar waar kleine kinderen wonen en spelen. Zeker nu steeds meer van de nadelige invloeden bekend wordt.  De gemeente Den Haag gebruikt het middel al niet meer wegens de vermoedelijke nadelige effecten op de gezondheid. Dus deze wagen moet in opdracht van Vestia rond zijn gereden……

Round-up
Wagen is direct herkenbaar…..

Zelfs het Ministerie voornemens is om het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen en particulier gebruik per november 2015 te verbieden. Een verbod op professioneel gebruik op sport- en recreatieterreinen en parken staat gepland voor november 2017.

Al veel vaker schreef ik over Round-up. Steeds meer wordt dit als medeoorzaak gezien van onder andere de bijensterfte, maar ook zou het effecten hebben op de mens. Het zou kankerverwekkend kunnen zijn, sowieso huidirritaties veroorzaken bij kinderen als ze ermee in aanraking komen en DNA afwijkingen kunnen veroorzaken.
Er zijn diverse studies gedaan, die elkaar vanzelfsprekend tegenspreken, maar als het ministerie al bezig is met het verbieden van glyfosaat. Lijkt het me dat het geen “gezond” middel is!
Waar de man mee spoot bleek inderdaad Round-up te zijn, zonder dat hij beschermende kleding droeg.

Please follow and like us:

4 reacties

 • opa Water

  Het zal me niet verbazen als het bedrijf Weverling uit Monster weer door Vestia is ingehuurd deze smerige klus te klaren … Het is inderdaad juist dat de gemeente geen gif meer gebruikt .

 • Freek Kraak

  Is het al gemeld? Trouwens, binnenkort zijn ze dan in overtreding. Dus ook nog eens voor hun eigen bestwil…!

 • C.J.Leijdekker

  Ook hier bij Duinzorg en Parkrust binnentuinen wordt vandaag 27-3-17 Roundup gespoten, ketsbare ouderen zitten gewoon buiten in de zon, lopen katten en veel honden worden hier ook uitgelaten, kinderen spelen vaak in de binnentuinen.
  Frans van t hout tuinonderhoud is hier de schuldige die zwaar gif spuit in dieren, kinder en kwetsbare ouderen omgeving.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.