Koningshuis,  Kunst/Cultuur,  Muziek

Prinses Maxima opent nieuw Culturalis Theater

 

Op 27 oktober opende prinses Maxima het nieuwe Culturalis Theater aan de Hobbemastraat 120, tijdens het Take Off programma dat duurt tot en met 1 november (een beperkt aantal kaarten zijn nog beschikbaar voor een paar dagen!).

 

 

Deze opening was besloten; alleen voor genodigden, maar wel enorm druk.

 

 

Om 20.00 uur arriveerde de prinses in het prachtige gebouw, waar zij welkom werd geheten door burgemeester Van Aartsen, mevrouw K. van der Boon, directeur Culturalis Theater, de heer J. Muiderman, voorzitter van de Raad van Toezicht en de heer J. Franssen, Commissaris van de Koningin in de Provincie Zuid-Holland terwijl binnen in de hal een muziekfanfare speelde.

 

    

 

 

In de Rode Zaal hielden de burgemeester en mevrouw Van der Boon een toespraak, waarna de officiële openingshandeling begon.

 

 

Door middel van het slaan op een gong opende prinses Maxima het nieuwe Theater.

Fotograferen was enorm moeilijk voor mij; flitsen was niet toegestaan in de donkere ruimte en de plaats waar de diverse media stond was enorm klein. Omdat de pers in het gangpad stond, was gebruik van een statief ook niet mogelijk (bij brand moest vanzelfsprekend snel ontruimd kunnen worden!). Wurmend tussen de verschillende film- en fotocamera’s is het me toch gelukt een aantal redelijke/goede plaatjes te kunnen schieten (gelukkig had ik mijn bril bij me, om de camera anders te kunnen instellen op het kleine schermpje!).

 

 

Hierna kreeg de prinses een rondleiding door het theater heen waarbij ze diverse optredens kon zien;

 

 

prachtig vond ik deze dansende kleurrijk geklede vrouwen.

 

 

Knap waren ook deze streetdancers die haar een demonstratie gaven.

 

 

Rond 22.00 uur vertrok zij weer onder grote belangstelling van veel mensen uit de wijk die zich op straat hadden verzameld.

 

Overigens, het Culturalis Theater wil de culturele participatie van Hagenaars vergroten.

Het theater maakt deel uit van Stichting Culturalis en is een huis waar producties van amateurpodiumkunstenaars worden gemaakt en getoond, maar richt zich wel voornamelijk op de Schilderswijk, waar het ook is gelegen.

Haagse amateurpodiumkunstenaars kunnen hier hun eigen producties maken van begin tot eind, waarbij het theater voorzieningen én deskundige begeleiding en tevens advies biedt.

Ook is er veel aandacht voor vernieuwing en experiment binnen de podiumkunsten.

Dit maakt het Culturalis Theater uniek in Nederland.

Voor meer informatie (ook voor het programma) kijk op de site van het theater hier (klik). 

 

Voor meer foto’s klik hier. Wilt u ze in betere kwaliteit (zijn snel verkleind) en in groter formaat voor eigen gebruik, kunt u me altijd mailen.

Ook kunt u  hier bij Richard Mulder (klik) meer foto’s bekijken en nabestellen.

 

Peter van Veen bedankt voor de hulp hoe de camera in te stellen!

Please follow and like us:

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.