Wijknieuws

Prinses Margriet opent nieuwbouw Sophia Revalidatie

Prinses Margriet arriveert

 

Prinses Margriet opende vanmiddag het nieuwe pand van Sophia Revalidatie aan de Vrederustlaan. Rond 13.00 uur arriveerde zij bij het prachtige nieuwe pand.


 

Prinses Margriet ontvangt de glossy

 

Na enkele speeches van onder andere de architect waarin hij van alles uitlegde over de duurzaamheid, de architectuur en de inrichting van de ruimten, werd aan prinses Margriet de nieuwe glossy van het Sophia uitgereikt.

 

met linten op grote hoogte

 

Hierna werd naar “het Binnenhof” gegaan. Dit is het atrium waarin de prachtige boom staat waar ik ook al over vertelde in mijn blog over de verhuizing van de eerste patiënten vorig jaar.
Na indrukwekkend gezang en koorddanseressen

 
                 

 

kreeg prinses Margriet een schaar op een kussen.
Samen met een meisje knipte zij een lint door, waarbij het Sophia Rrevalidatiecentrum voor de vierde maal door een lid van het Koninklijk Huis werd geopend.

Het nieuwe gebouw is specifiek gebouwd voor patiënten die revalideren. Patiënten kunnen in de nieuwbouw in een gemoedelijke omgeving verblijven waardoor ze op een minder klinische manier kunnen revalideren. Dit heeft invloed op de ervaring van de patiënt en het verloop van het revalidatieproces. Bij de bouw is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van een koude-warmteopslag en duurzame materialen.

Sophia Revalidatie biedt medisch specialistische revalidatiezorg voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Er werken 650 medewerkers en 65 vrijwilligers bij de organisatie. Met multidisciplinaire teams behandelen zij 5.500 patiënten op jaarbasis.
Sophia Revalidatie is gevestigd op acht locaties in Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met een groot aantal instellingen voor de gezondheidszorg in de regio, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.