Historie,  Koningshuis

Prins Willem Alexander opent Gevangenpoort na restauratieVandaag heropende Prins Willem Alexander Museum de Gevangenpoort en het aangrenzende Galerij Prins Willem V weer na een ingrijpende renovatie.


Na aankomst op het Binnenhof, waar hij verwelkomd werd door de commissaris van de koningin dhr. J. Fransen en burgemeester Van Aartsen, ging de prins naar deze gebouwen, waar “Vrouwe Justitia” en “Prins Willem V” hem opwachtten.
Door het trekken aan een touw door deze acteurs werden de namen van beide musea onthuld.
Prins Willem Alexander klopte op de toegangsdeur, waarna deze officieel werd geopend.

Vanaf 2 september zijn de musea weer geopend voor het publiek.

Vanaf januari 2009 ondergingen Museum de Gevangenpoort en het aangrenzende Galerij Prins Willem V een ingrijpende restauratie en herinrichting, waardoor deze musea bijna twee jaar hun deuren moesten sluiten.

In de twee jaar voorafgaand deze opknapbeurt was de buitenkant van deze historische gebouwen aan de Hofvijver reeds gerestaureerd.

De twee gebouwen delen nu hun voordeur. Men kan nu kiezen slechts één museum te bezoeken, of een combi-kaartje kaartje te kopen om beide musea te bezoeken.

De Gevangenpoort deed vanaf 1420 dienst als gevangenis van het Hof van Holland. Sinds 1882 is het middeleeuwse gebouw ingericht als museum. Er zijn martelwerktuigen in vitrines te zien en gevangeniscellen waar beroemde personen uit de vaderlandse geschiedenis zoals Cornelis de Witt ooit werden opgesloten.

Please follow and like us:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.