Politiek,  Wijknieuws

Poliek Cafe

Woensdagavond was in het Wijkberaad Vrederust in het kader van de verkiezingen een Politiek Cafxe9.

Alle (grotere) partijen hadden een uitnodiging gekregen om te debatteren over een aantal onderwerpen die gevoelig liggen in deze wijk.

Helaas vertelde voordat het debat begon de huidige voorzitter van het wijkberaad de heer A. Hoogendijk, dat hij om persoonlijke redenen de functie moest neerleggen. M. Demirbag (op de VVD verkiezingslijst van de 2e kamer) neemt voorlopig deze functie waar.

Gekomen waren (op de foto van links naar rechts):

voor Groen Links A. Boer;

voor de CU/SGP W. Pijl;

voor de VVD I.Michels-Spee;

voor de PVDA G. Verspuij;

en voor de SP H. van Driel.

Van de Groep Wilders zouden er ook twee afgevaardigden zijn, maar die zijn niet op komen dagen.

Zoals ik al zei, ging het debat voornamelijk over zaken die de gemoederen in deze wijk erg bezig houden, zoals de verhouding sociale woningbouw en dure (koop)woningen, het spreidingsbeleid, integratie, armoede, sloop, werkgelegenheid (of liever gezegd de afwezigheid in deze wijk) en voorzieningen zoals betaalbare sportaccommedatie.

Aan de ene kant vond ik jammer dat er weinig ruimte was voor het landelijke beleid (op bijvoorbeeld de huurliberaliserering, huursubsidie en hypotheekrente na), wat nu toch erg belangrijk is in de laatste week voor de verkiezingen. Aan de andere kant was het ook goed dat gemeentelijke politici konden horen wat men zo bezig hield in Vrederust.

Wat betreft winnaars en verliezers (sja, in een debat hoort dat er ook bij!)

Voor mij was de heer Pijl de grote winnaar. Niet dat ik ooit op zijn partij zal kiezen,
maar hij wist iedereen geweldig te vermaken met uitspraken als zijn tante die al jaaaaren woont op de Berensteinlaan. Ook was hij erg adrem, en verdedigde hij, in tegenstelling tot een andere keer dat ik een debat heb gevolgd met hem, zijn partij erg goed.

Verliezer vond ik de PVDA. De heer Verspuij draaide erg om de vragen heen, en haalde er enorm veel bij waar niet om was gevraagd. Natuurlijk probeerde hij zijn partij goed in de picture te zetten, maar gebruikte daarbij zo veel tijd, dat andere partijen, zoals Groen Links en VVD nauwelijks meer aan bod kwamen. Laatstgenoemde partijen kwamen daardoor en door minder kracht niet uit de verf. Jammer!

Vanzelfsprekend was de SP met H. van Driel ook sterk.

Maar de heer Pijl won echt de show.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.