Stadsnieuws

Pier toch gered?

Woeste golven slaan tegen pijlers

 

De Pier van Scheveningen is inmiddels alweer een jaar lang afgesloten voor het publiek. Hekken voor de ingang beletten iedereen naar binnen te gaan en na actie om De Vloek open te houden zelfs met grote houten platen.
Curator Marc Udink was al twee jaar op zoek naar een koper. Volgens een officieel verslag van de curator heeft hij nu een koper gevonden. Er is een intentieverklaring getekend. Udink verwacht dat de Pier in het voorjaar van 2015 alweer open is voor het publiek.
Mooi nieuws, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan.

Hij schrijft namelijk:
“De gemeente Den Haag kan nog roet in het eten gooien want in het derde kwartaal is met één van de laatste gegadigden een Letter of Intent getekend. Het welslagen van deze plannen is evenwel afhankelijk van de medewerking van de gemeente op twee onderwerpen.”
Welke twee onderwerpen dat zijn zegt hij niet, maar zou dit een financiële kwestie zijn, denk ik dat het weinig kans van slagen heeft.
Ten eerste denk ik niet dat de gemeente nog geld in de Pier zal stoppen en ten tweede is de gemeente geen eigenaar meer van de Pier.
Afijn, de tijd zal het leren.

 

zwaar achterstallig onderhoud

 
Op 11 oktober 2013 ging het hek van de Pier op last van de brandweer op slot.
Het icoon van Scheveningen had toen al  enorm achterstallig onderhoud, wat steeds provisorisch werd “gerepareerd”.
Hoe de Pier er nu bij staat is vanaf de boulevard of het strand moeilijk te zien, maar wat ik zag op foto’s die ik onlangs nam vanaf de buitenkant is het diepbedroevend.
Volgens Omroep West zijn twee van de vier eilanden zijn ernstig vervallen, wat ik ook al waarnam tijdens mijn laatste wandeling op de Pier. Een van de twee zou sowieso gesloopt worden.
De betonnen constructie is vooral aan de kant van de boulevard erg versleten: op sommige plekken is de wapening te zien door de gaten in het beton.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.